Employer Reference Letter

Testimonial for an employee leaving

 5,00 excl. btw

Uitgebreid voorbeeld van een getuigschrift voor een vertrekkend medewerker. Geeft een kader en bevat een opsomming van kernkwaliteiten die je kunt gebruiken om de werknemer te beoordelen. Als werkgever voldoe je hiermee aan de wettelijke voorwaarden. Ook in het Nederlands.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Getuigschrift voorbeeld

Op verzoek van een werknemer stel je een getuigschrift op. Een vertrekkend personeelslid heeft daar recht op. Een referentiebrief bevat in elk geval de duur van de arbeidsovereenkomst, aantal arbeidsuren en verrichtte werkzaamheden. Ons model biedt een uitgebreid kader om snel een referentie op te stellen.

Je geeft een inhoudelijk oordeel over de wijze waarop de werknemer heeft gefunctioneerd en/of over het karakter van diens persoon. Wij hebben een lijst opgenomen waaruit je een selectie kunt maken. Een inhoudelijk oordeel voeg je alleen toe als de werknemer daar om vraagt. Het is niet gebruikelijk om negatief te oordelen.

Wat moet je zelf invullen

Vul in ieder geval alle feiten over de arbeidsovereenkomst in, zoals contractduur, arbeidsduur en functie. Dit is wettelijk verplicht. Ook geef je op verzoek aan waarom en hoe de arbeidsovereenkomst is beëindigd. In het model staan trefwoorden die je helpen om een persoonlijke beoordeling te geven.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Begin- en einddatum;
  • Uren werkzaam per week;
  • Beoordeling;
  • Reden einde dienstverband;
  • Mogelijk aanbod voor referentie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende omstandigheden.
Werknemers hebben een wettelijk recht op een getuigschrift. Een dergelijk document mag geen onwaarheden vermelden, heeft de rechter vastgesteld. Het is ook niet de bedoeling om er negatieve oordelen in op te nemen. Wil je een echt goed getuigschrift opstellen, zet er dan een persoonlijke boodschap in.

Een getuigschrift is niet hetzelfde als een referentie. Bij een referentie sta je in voor bepaalde kwaliteiten van de werknemer. Je kunt onderaan aangeven dat je bereid bent die toe te lichten voor de nieuwe werkgever.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Engels

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Employer Reference Letter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...