Brief aan Werknemer bij Niet Verlengen Arbeidsovereenkomst

 2,00 excl. btw

Voorbeeldbrief van de werkgever bij het niet verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Ook bij een contract voor bepaalde tijd ben je verplicht om die duidelijk op te zeggen. Bovendien leg je goed vast wat de exacte einddatum is en hoe de eindafrekening zal plaatsvinden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Niet verlengen tijdelijke arbeidsovereenkomst

Met deze brief geef je als werkgever aan dat je de tijdelijke arbeidsovereenkomst niet zal verlengen. Het bevat een duidelijke einddatum. Bovendien staat erin hoe het einde van het arbeidscontract er uit zal zien, zoals het opnemen van overgebleven vakantiedagen en het opstellen van de eindafrekening.

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is het verplicht om ook tijdelijke contracten op te zeggen. Bijkomend voordeel is dat voor jou en de werknemer duidelijk is wat er nog te verwachten is.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de gegevens van de lopende arbeidsovereenkomst opnemen. Daarbij geef je aan op welke datum die zal stoppen en wat er gaat gebeuren met de vakantiedagen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Aankondiging einde dienstverband;
  • Datum waarop contract afloopt;
  • Uitleg eindafrekening.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst eindigt van rechtswege op de datum die in het contract staat. Een tijdelijke overeenkomst kan ook eindigen doordat de reden van de tijdelijkheid is vervult, zoals iemand die terugkomt van zwangerschapsverlof of omdat een project is afgerond.

In alle gevallen is het verstandig in een brief aan te geven wat de exacte procedure is aan het einde van de overeenkomst. Je hoeft geen reden op te geven, anders dan het einde van de overeenkomst. Juridisch is het verstandig het daar ook bij te laten.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer bij Niet Verlengen Arbeidsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...