Sommatiebrief Inbreuk Auteursrecht

 3,00 excl. btw

Een puntige en heldere sommatiebrief inbreuk auteursrecht die juridisch geen ruimte voor discussie laat. Je verzoekt degene die inbreuk op jouw auteursrecht maakt de publicatie per direct te stoppen. Dit kan om een tekst (boek, blogpost, liedtekst etc.), tekening of ontwerp (bijv. een logo) gaan.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorbeeldbrief inbreuk auteursrecht

Je schrikt als iemand jouw tekst of ontwerp (en zonder bronvermelding) gebruikt. Dat niet alleen, maar het is ook een enorme rotklus om iemand te benaderen in de hoop dat die reageert en de schending van jouw rechten stopt. Allemaal negatieve energie, terwijl je die tijd liever aan andere zaken besteedt. Je kunt een korte boze mail sturen. De vraag is of jouw (emotionele) verhaal juridisch juist is en een goede basis legt om eventuele juridische vervolgstappen te zetten.

Met deze sommatiebrief inbreuk auteursrecht download je een degelijke voorbeeldbrief. Mocht de schender niet akkoord gaan met jouw eis, dan kun je een jurist die gespecialiseerd is in het auteursrecht benaderen. Gelukkig is dat meestal niet nodig. De meeste mensen schrikken van deze sommatiebrief. Gelukkig maar, want dat scheelt je tijd, gedoe en slapeloze nachten.

Twijfel je of je auteursrechthebbende bent? Lees dan ons artikel: “wat is auteursrecht“.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van jezelf (klager) en die van de ontvanger (schender) in. De auteursrechtschending moet je duidelijk omschrijven. Dit doe je door een link toe te voegen naar de website van de schender, of door jouw auteursrechtelijke werk als bijlage aan de brief toe te voegen.

Samenvatting

Deze sommatiebrief bevat bepalingen over:

  • Stelling van auteursrecht;
  • Stelling van inbreuk;
  • Eis tot staken inbreuk;
  • Aankondiging juridische vervolgstappen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het auteursrecht is recht dat de makers beschermt. Er zijn wel eisen aan gesteld. Zo moet het werk dat je hebt gemaakt origineel zijn. Er zijn ook andere beschermingen voor makers. Zo is er een octrooi voor uitvinders, een merkenrecht voor merken, een handelsnaam voor een bedrijfsnaam. Wij hebben een aparte brief inbreuk auteursrecht fotograaf.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Sommatiebrief Inbreuk Auteursrecht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...