Franchiseovereenkomst

 45,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Je hebt een winkelformule of ander concept. Met deze franchiseovereenkomst laat je ondernemers onder strikte regels gebruik maken van jouw merk, huisstijl en handelsnaam. Op deze manier kun je snel groeien in verschillende plaatsen of regio’s. De franchisenemer werkt zelfstandig, maar houdt zich aan jouw richtlijnen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Franchiseovereenkomst Voorbeeld

De franchisegever heeft een zeer sterke positie in deze franchiseovereenkomst. Bij een franchise heb jij een merk of concept bedacht dat anderen ook willen gebruiken. De franchisegever ontvangt een vergoeding van de franchisenemer. Soms is de franchisegever ook leverancier, of zijn er verplichte bedrijven waar moet worden ingekocht. Je hebt een goed modelcontract nodig. Je wilt namelijk niet dat een partij onder jouw naam gaat handelen, maar alleen diensten of producten levert. De overeenkomst moet jouw goede merk beschermen.

Wat moet je zelf invullen

Het is een uitgebreide franchiseovereenkomst voor bijvoorbeeld een keten van winkels/bedrijven. Het gaat uit van een uitgewerkte formule voor franchise. Dat wil zeggen dat jij eventueel onderdelen kan schrappen als die nog niet van toepassing zijn.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

 • Doel franchise;
 • Deskundigheid franchisenemer;
 • Gebruik van de formule;
 • Bepalingen over personeel;
 • Verplicht aanbieden bij verkoop;
 • Opzeggen;
 • Ontbinden;
 • Concurrentie na overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Franchise is een handelsmethode. Zelfstandige ondernemers werken onder de naam die van een ander is. Dat zijn meestal grote en bekende ketens. Maar je kunt dat ook op kleine schaal doen. Jij hebt een winkel in Stad A. Je laat een andere ondernemer hetzelfde concept uitvoeren in Stad B. Als franchisegever regel je centraal een aantal zaken zoals marketing, merkenrechten en vaak ook administratieve diensten. Veel winkelformules werken met franchisecontracten. Bekende voorbeelden zijn New York Pizza en Feenstra Verwarming.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

14 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Franchiseovereenkomst

 1. R. Hoetink

  Goede service en prijs/kwaliteit dik in orde.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...