Verhuurdersverklaring

6,95

(1 review)

Een verhuurdersverklaring waarin een voormalig verhuurder verklaart hoe het gedrag van een huurder is geweest. Het beantwoordt o.a. of de huur altijd op tijd is betaald, er geen sprake van overlast is geweest en of er geen regels zijn overtreden. Het is feitelijk een uitgebreide verklaring van (goed) huurgedrag.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verhuurdersverklaring voorbeeld

Een huurder laat deze verhuurdersverklaring door zijn voormalig verhuurder ondertekenen. Hiermee geeft die een verklaring af over zijn of haar gedrag. Zo voorkom je als nieuwe verhuurder dat je voor onaangename verassingen komt te staan. Zaken waarnaar wordt gevraagd zijn: huurachterstanden, overlast en onwettig gedrag. Download dit voorbeeld als Word-bestand en vul in. 

huurWat je zelf moet invullen?

Je vult de gegevens van de verhuurder, huurder en huurperiode in. Daarna vult de oude verhuurder zijn bevindingen over de huurperiode in. Tot slot wordt de verklaring door beide partijen ondertekend.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Gegevens huurder;
  • Gegevens over de huur, zoals hoogte, duur en eventuele huurtoeslag;
  • Verhuurdergegevens;
  • Bevindingen over de huurder;
  • Ondertekening.

Context

De verhuurdersverklaring is een goed hulpmiddel voor verhuurders. Hiermee kun je het risico verkleinen dat je een slechte huurder een contract aanbiedt. De oude verhuurder is niet verplicht mee te werken aan het invullen. De huurder is ook niet verplicht mee te werken. De nieuwe verhuurder heeft contractsvrijheid en kan besluiten in dat geval geen contract te tekenen.

Let op met het opslaan en bewaren van deze gegevens. Zeker als je geen huurcontract afsluit is het bewaren van data al snel in strijd met de AVG. Wij raden verhuurders sowieso aan om de verklaring na het te hebben bestudeerd direct terug te geven.

Wat is een verhuurdersverklaring?

Als iemand naar een nieuwe woning verhuist kan de nieuwe huurder van je vragen om een ondertekende verhuurdersverklaring bij je oude verhuurder te regelen. Dit kan bijv. een particulier verhuurbedrijf of woningbouwcoöperatie zijn. Er staat in of iemand een goede huurder was, op tijd de huur betaalde en nooit voor overlast heeft gezorgd. Dit kun je vergelijken met een referentie van een voormalig werkgever.

Thema

Bedrijfspand en bedrijfsactiva, Onroerend Goed en Wonen

Doelgroep

Zakelijk

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Verhuurdersverklaring

  1. N. Kornegoor

    Handige website. Makkelijk te vinden en te bestellen.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set voor verhuur vastgoed

Voor de verhuur van een onroerend goed heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 10 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...