Intentieovereenkomst Fusie

 12,95

Twee partijen overwegen een fusie. Zij spreken die wens uit in een intentieovereenkomst fusie. Hierin leggen twee ondernemingen afspraken vast over het onderhandelingsproces en de termijn die ze nodig denken te hebben om een definitief besluit te nemen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Intentie fusie

Bij het begin van een fusie willen partijen over en weer de verwachtingen duidelijk maken. Met deze korte overeenkomst wordt een termijn, geheimhouding en exclusiviteit afgesproken. Het doel van de gesprekken is dus te komen tot een fusie en geen overname.

Dit contract is tussen twee partijen, maar je kunt dat zelf uitbreiden. Het maakt voor de juridische geldigheid niet uit om dit te wijzigen in bijvoorbeeld de fusie van twee stichtingen. Let op: voor een bedrijfsovername heb je deze intentieverklaring nodig.

Wat moet je zelf invullen

Vul de namen van de betrokken partijen in. Verder geef je de termijn op waarin je exclusief met elkaar in onderhandeling bent. Je kunt ook eventuele sancties bij overtreding van de afspraken invullen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Het niet voeren van onderhandelingen met derden;
  • Deadline voor partijen voor het besluit tot fusie;
  • Geheimhouding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een fusie van twee ondernemingen (of stichtingen) zijn er verschillende fases. Na de eerste gesprekken komt de fase om zaken meer vast te leggen. Meestal komt er eerst een geheimhoudingsverklaring. De volgende stap is deze intentieovereenkomst fusie. Deze legt op hoofdlijnen het tijdpad vast, biedt exclusiviteit en geheimhouding. Dit document staat ook bekend onder de Engelse titel Letter of Intent (LOI).

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Intentieovereenkomst Fusie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...