Geheimhoudingsverklaring

Vertrouwelijke informatie delen

 10,00 excl. btw

(2 reviews)

Degelijke geheimhoudingsverklaring om informatie te delen bij een bedrijfsovername, fusie of samenwerking. Je ontvangt zowel een eenzijdige als tweezijdige verklaring incl. een checklist met documenten die vaak onder geheimhouding worden gedeeld. Ook verkrijgbaar in het Engels.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Voorbeeld geheimhoudingsverklaring

Bij de start van een bedrijfsovername, fusie of samenwerking wordt meestal een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Het doel is om vertrouwelijke en concurrentiegevoelige informatie te delen die geheim moet blijven. Als slechts één van de partijen informatie deelt, is er sprake van eenzijdige geheimhouding. Als beide partijen vertrouwelijke gegevens uitwisselen, heb je een tweezijdige of ook wel wederzijdse geheimhouding nodig.

Onze Geheimhoudingsverklaring is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van beide partijen in. Geef ook het doel en de reikwijdte aan. Spreek een boete af, maar dat is niet verplicht. De hoogte moet in verhouding staan tot de waarde van de gedeelde informatie. Meestal wordt een bedrag van €10.000,- of €25.000,- ingevuld.

Geheimhouding geldt vanaf het moment dat de verklaring is getekend en mag max. 3 tot 5 jaar duren. Een eeuwigdurende of onbepaalde geheimhouding is niet eerlijk en juridisch onmogelijk.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Doel van het verschaffen van informatie;
 • Datum ingang gesprekken en uitwisselen informatie;
 • Uitzonderingen op de geheimhouding;
 • Vernietiging informatie na afronding;
 • Geheimhouding na afloop;
 • Boete bij overtreding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Eén of beide partijen gaan vertrouwelijke informatie delen. Vaak is dit de eerste stap naar een overname of samenwerking. In het zakelijke verkeer is het dan gebruikelijk om geheimhouding af te spreken. Door het ondertekenen zijn beide partijen zich extra bewust van de vertrouwelijkheid en consequenties bij de schending van afspraken.

Er is altijd een spanningsveld tussen openheid en concurrentiegevoelige informatie. Onze verklaring geeft de spelregels voor de omgang met vertrouwelijke informatie. Dit model is door een ervaren jurist opgesteld met de dagelijkse praktijk in het achterhoofd.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 reviews voor Geheimhoudingsverklaring

 1. Michael Lohstro

  Alle variaties zijn zo eenvoudig mogelijk opgesteld en voor een betaalbaar bedrag gedownload.

 2. Reijer

  Er zijn veel gratis NDA’s op het internet te vinden, maar ik ben voor zekerheid gegaan. Zowel Ned. als Eng. gekocht. Zien er allebei goed uit.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...