Bemiddelingsovereenkomst

 25,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Met een bemiddelingsovereenkomst geef je een Adviseur Bedrijfsovername opdracht om te bemiddelen bij de verkoop van een (deel van) een bedrijf. Dit contract bestaat uit het benaderen, selecteren van één of meerdere kandidaat-koper(s) en begeleiden bij het verkoopproces.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Bemiddelingsovereenkomst voorbeeld

Je bent eigenaar of medeaandeelhouder van een onderneming. Met deze bemiddelingsovereenkomst schakel je een bedrijfsadviseur of overnamespecialist in die je helpt bij de verkoop van jouw bedrijf of een deel daarvan. Gespecialiseerde overnameadviseurs zijn aangesloten bij de Vereniging voor Ervaren Fusie- en overnameprofessionals (DCFA) of de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

De adviseur gaat op zoek naar potentiële overnamekandidaten. Bovendien word je eerst geholpen bij het vaststellen van een reële verkoopprijs. Vervolgens wordt bemiddeld bij eventuele overnamepartners. De verkoop is vaak een emotionele aangelegenheid. Met een specialist kun je meer afstand houden.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de gegevens van de onderneming in. Verder spreek je een start- en succesvergoeding af. Het staat je vrij wat het bedrag is, dus spreek een prijs of percentage af dat in verhouding staat tot de vraag- en/of verkoopprijs (transactiewaarde excl. btw).

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Startvergoeding;
  • Succesvergoeding;
  • Omgang als verkoop niet doorgaat;
  • Geheimhouding;
  • Juistheid informatie en consequenties;
  • AVG bepalingen.

Context

De verkoop van een bedrijf is een grote stap. Er wordt veel informatie beschikbaar gesteld. Belangrijk is het vertrouwen tussen beide partijen. Een Adviseur Bedrijfsovername begeleidt dit proces van idee tot handtekening. Dit modelcontract heb je nodig om die adviseur aan te stellen. Vul eventueel aan met een geheimhoudingsverklaring.

Wat is een bemiddelingsovereenkomst?

Bij een bemiddelingsovereenkomst is een tussenpersoon nodig die alle stappen begeleid. Bemiddeling om de totale onderneming, of namens de aandeelhouders, een deel van het aandelenkapitaal te verkopen, is gebruikelijk en verstandig. Huur een onafhankelijke partij in die tijd en aandacht besteedt aan de verkoop, zodat jij door kunt gaan met waar je goed in bent: ondernemen.

Wanneer gebruik je een bemiddelingsovereenkomst?

Als een onderneming een behoorlijke waarde heeft, dan kun je beter een adviseur inhuren. Vermoedelijk is de opbrengst hoger dan de kosten. Je huurt dan een bedrijfsadviseur in die namens jou verschillende kopers benadert. Met meer potentiële kopers stijgt de prijs. Ook zal een externe partij jouw informatie beoordelen en dus verbeteren.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Bemiddelingsovereenkomst

  1. Catharina

    Hoewel er op de website contracten in “heldere taal” worden beloofd, kom ik in deze bemiddelingsovereenkomst best wel wat juridisch jargon tegen. Ik ben tevreden over de prijs/kwaliteit, maar wil dit toch even meegeven.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...