Koopovereenkomst Bedrijfsonroerend Goed

32,95

(1 review)

Het koopcontract voor zakelijk onroerend goed. In de volksmond een voorlopige koopovereenkomst. Te gebruiken voor alle vormen van bedrijfsmatig onroerend goed. Geschikt voor kantoren of bedrijfshallen in verhuurde of onverhuurde staat.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Koopovereenkomst bedrijfspand

Voorlopige koopovereenkomst van een bedrijfsmatig onroerend goed. Denk daarbij aan een loods, kantoor of bedrijfsruimte. De overeenkomst kan ook gebruikt worden voor de koop van een bedrijfspand voor eigen gebruik. De overeenkomst is ook geschikt voor verhuurde objecten.

Wat moet je zelf invullen in deze overeenkomst

Alle feitelijke gegevens moet je zelf opnemen, zoals die van partijen en van het bedrijfsonroerend goed. Ook natuurlijk de feitelijke gegevens van de overeenkomst die specifiek zijn, zoals prijs, leverdatum en eventuele garanties.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • kosten;
 • rechten en overdrachtsbelasting;
 • waarborgsom;
 • staat van de onroerende zaak;
 • gebruik;
 • feitelijke levering;
 • roerende zaken;
 • overdracht aanspraken;
 • risico-overgang;
 • beschadiging door overmacht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie: Bij de koop van onroerend goed zijn er altijd twee stappen. De eerste stap is het sluiten van de overeenkomst tot koop van een bedrijfsonroerend goed. De tweede stap is het leveren bij een notaris op basis van die koopovereenkomst. De eerste stap kan je zetten zonder notaris. Voor de tweede is de notaris verplicht. Die schrijft de transportakte in bij het kadaster. Tussen het koopcontract en de leveringsaktes zit meestal niet erg veel verschil. Het kan zijn dat de notaris nog bepaalde feitelijke gegevens heeft aangevuld, zoals de juiste kadasternummers en dergelijke. De basis van de overeenkomst ligt echter tussen partijen vast. Die leg je vast in deze koopovereenkomst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

1 review voor Koopovereenkomst Bedrijfsonroerend Goed

 1. Harm Jan A.

  Deugdelijk en uitgebreid contract. Niks op aan te merken.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set voor verhuur vastgoed

Voor de verhuur van een onroerend goed heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 10 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...