Uitgeefovereenkomst

Afspraken over de uitgave een boek of ebook

 25,00 excl. btw

Model uitgeefovereenkomst tussen een uitgeverij en de auteur. Beide partijen zijn het erover eens dat de uitgever een boek gaat uitgeven. In deze uitgeefovereenkomst maken jullie afspraken over de uitgave, oplage, vergoeding en een eventuele vertaling.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Uitgeefovereenkomst

Een uitgever en auteur stellen een contract op om een boek uit te geven. Die heb je nodig omdat een auteur de auteursrechten bezit. Met deze overeenkomst krijgt de uitgeverij de exploitatierechten en de auteur ontvangt een vergoeding. Jullie maken ook afspraken dat er toestemming is voor aanvullende uitgaven zoals een e-book, vertaling of bewerking. Als de uitgever geen herdruk maakt of niet over gaat tot de uitgave van het boek, dan kan de auteur zijn auteursrecht terug eisen.

Wat moet je zelf invullen

De gegevens over het boek, auteur en de uitgever moet je invullen. De hoogte van de vergoeding moet nog bepaald worden. Als voorbeeld is een staffel opgenomen. Er is geen voorschot opgenomen in de overeenkomst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Partijen en de uitgave;
  • Oplage en vergoeding;
  • Andere exploitatie;
  • Teruggave;
  • Staken overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een uitgeef- of auteursovereenkomst geeft een uitgever het exclusieve recht om een boek uit te geven. Daarbij is het gebruikelijk dat ook de rechten op andere vormen van exploitatie al over worden gedragen. Denk daarbij aan vertalingen, verfilming en dergelijke. Alleen hele bekende auteurs kunnen hier aparte overeenkomsten voor sluiten.

De auteur behoudt wel altijd zijn persoonlijkheidsrechten. Dat wil zeggen dat het niemand is toegestaan om zijn werk aan te passen. Ook niet als dat is om fouten te verwijderen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uitgeefovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...