Uitgeefovereenkomst

 24,95

De uitgeefovereenkomst tussen uitgever en auteur. Een uitgever en een auteur zijn het eens dat de uitgever een boek gaat uitgeven. Dit contract regelt de uitgave, de vergoeding en eventuele andere rechten, zoals de vertaling verfilming en dergelijke.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Uitgeefovereenkomst

Een uitgever en een auteur maken een overeenkomst om een boek uit te geven. Een dergelijke overeenkomst heb je nodig omdat de auteur de auteursrechten bezit. Door de overeenkomst krijgt de uitgever de exploitatierechten en de auteur de vergoeding. In de overeenkomst is ook geregeld dat er toestemming is voor aanvullende uitgaven zoals een e-boek, een vertaling of bewerking. Als de uitgever geen herdruk maakt of niet over gaat tot de uitgave van het boek dan kan de auteur zijn auteursrecht terug eisen.

Wat je zelf moet regelen in deze overeenkomst

De gegevens over het boek, de auteur en de uitgever moet je opgeven. De hoogte van de vergoeding moet nog bepaald worden. Als voorbeeld is een staffel opgenomen. Er is geen voorschot in de overeenkomst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • partijen en de uitgave;
  • hoogte van de vergoeding en de oplage;
  • andere exploitatie;
  • teruggave;
  • staken van de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een auteursovereenkomst geeft een uitgever het recht om een boek uit te geven. De auteur geeft de uitgever een exclusief recht om een boek uit te geven. Daarbij is het gebruikelijk dat ook de rechten op andere vormen van exploitatie al over worden gedragen. Denk daarbij aan vertalingen, verfilming en dergelijke. Alleen hele bekende auteurs kunnen hier aparte overeenkomsten voor sluiten.
De auteur behoudt wel altijd zijn persoonlijkheidsrechten. Dat wil zeggen dat het niemand is toegestaan om zijn werk aan te passen. Ook niet als dat is om fouten te verwijderen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Uitgeefovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...