Overbruggingskrediet DGA Aankoop Woning

Tijdelijke lening uit de eigen onderneming

 25,00 excl. btw

(1 review)

Overbruggingskrediet voor een DGA van zijn eigen BV. De eigenaar heeft een nieuw huis gekocht, maar het oude is nog niet verkocht, of de verkoopsom is nog niet binnen. De BV heeft voldoende liquide middelen, dus die geeft een tijdelijk krediet. Dat soort afspraken moet je goed vastleggen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Overbruggingskrediet bij eigen BV

Overbruggingskrediet dat de BV verstrekt bij de aankoop van een nieuw huis door de DGA. Op het moment van aankoop van een nieuwe woning is het bestaande eigen huis nog niet verkocht. Althans de verkoopopbrengst is nog niet ontvangen.

Het gat dat tussen financiering van de nieuwe en bestaande woning ontstaat, wordt met deze financiering overbrugd. Je kunt dat makkelijk met je eigen BV regelen als er voldoende liquide middelen aanwezig zijn. Bij een bank is dit meestal lastig te financieren in verband met eisen van zekerheid en inkomen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet aangeven wat de eerste hypotheek is, wat het tweede object gaat zijn. Ook natuurlijk het bedrag waarvoor dit krediet is en de rente die je afspreekt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Object van de hypotheek;
  • Rente;
  • Verplichting tot aflossen, zodra eerste huis verkocht is;
  • Bepalingen over directe opeisbaarheid.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je hebt een nieuwe woning gekocht, maar de oude nog niet verkocht, althans je hebt de koopsom nog niet ontvangen. In je BV heb je voldoende liquide middelen om dit even op te vangen. Daarom sluit je als directeur een tijdelijke overbruggingskrediet met je eigen BV. Dat is het voordeel van je eigen BV hebben. Omdat je dat soort afspraken zakelijk moet opzetten, hebben wij dit contract gemaakt. Hiermee zorg je voor de juiste afstand tussen privé en zakelijk, bij een overbruggingskrediet.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Bestemd voor

Besloten vennootschap

Reviews

1 review voor Overbruggingskrediet DGA Aankoop Woning

  1. M. Bertram

    Prima contract, direct te downloaden en in te vullen na betaling.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...