Overeenkomst Kwijtschelding Schuld

 7,95

(2 reviews)

Er zijn veel redenen om een schuld kwijt te schelden. Bijvoorbeeld omdat het je kinderen zijn en je een deel van de schuld om wilt zetten in een schenking. Of je weet zeker dat de lening nooit meer betaald gaat worden. In dit contract leg je de afspraken vast. Zo voorkom je later conflicten.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Kwijtschelding schuld

Je kan iemands schuld kwijtschelden. Net als bij het aangaan van een lening, moet je ook een kwijtschelding goed vastleggen. Het kwijtschelden van een schuld is een vorm van schenken.

Deze overeenkomst gaat uit van kwijtschelding van een geldlening tussen particulieren. Het bevat ook een bepaling om te voorkomen dat de kwijtschelding zal vallen in een gemeenschap van goederen. Je kunt een complete lening kwijtschelden of een deel. Wij hebben een aparte kwijtschelding lening BV.

Wat moet je zelf invullen

Vul de namen van de beide partijen in, die moeten ook allebei ondertekenen. Je moet zelf de bedragen van de lening en het kwijt te schelden bedrag opnemen. Vergeet niet dat je eventuele verschuldigde rente die niet betaald is ook mee moet nemen bij de bepaling van het bedrag dat je kwijtscheldt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Bepaling van de oorspronkelijke lening;
  • Hoogte van het kwijt te schelden bedrag;
  • Uitsluitingsclausule voor gemeenschap van goederen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het kwijtschelden van een schuld is voor veel mensen een vorm van een schenking. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jaarlijks het bedrag van de fiscale vrijstelling aan schenking kwijt te schelden bij een geldlening aan de kinderen. Je geeft je kinderen een lening, de jaarlijkse kwijtschelding is de rente en een stukje van de lening kwijt. Dit vrijgestelde bedrag wordt jaarlijks aangepast, zie hiervoor deze pagina site van de Belastingdienst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

2 reviews voor Overeenkomst Kwijtschelding Schuld

  1. Joey Koster

    Prima model die je meteen ontvangt en op je eigen computer kunt invullen en hergebruiken.

  2. Imelda

    Ik kreeg binnen een uur een uitgebreid antwoord op een vraag die ik mailde.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...