Overeenkomst Kwijtschelding Schuld

7,95

(1 review)

Modelovereenkomst kwijtschelding schuld. Er zijn veel redenen om een schuld kwijt te schelden. Bijvoorbeeld omdat het je kinderen zijn en je jaarlijks een stukje schuld kwijtscheldt. Of je weet zeker dat de schuld nooit meer betaald gaat worden. In alle gevallen regel je met een contract dat duidelijk is wat de bedoeling is. Zo voorkom je later conflicten.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Kwijtschelding schuld

Je kan iemands schuld kwijtschelden. Maar net zoals dat je bij het aangaan van de schuld dat goed moet vastleggen, zo is het ook bij het kwijtschelden. Het kwijtschelden van een schuld is een vorm van schenken. Deze overeenkomst gaat uit van kwijtschelding van een geldlening tussen particulieren. De overeenkomst bevat een bepaling om te voorkomen dat de kwijtschelding zal vallen in een gemeenschap van goederen. Je kunt een complete lening kwijtschelden of een deel van de geldlening.

Wat moet je zelf opnemen in deze overeenkomst

Natuurlijk de namen van de partijen, die moeten ook allebei ondertekenen. Je moet zelf de bedragen van de lening en het kwijt te schelden bedrag opnemen. Vergeet niet dat je eventuele verschuldigde rente die niet betaald is ook mee moet nemen bij de bepaling van het bedrag dat je kwijtscheldt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • bepaling van de oorspronkelijke lening;
  • hoogte van het kwijt te schelden bedrag;
  • uitsluitingsclausule voor gemeenschap van goederen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het kwijtschelden van een schuld is voor veel mensen een vorm van een schenking. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jaarlijks het bedrag van de fiscale vrijstelling aan schenking kwijt te schelden bij een geldlening aan de kinderen. Je geeft je kinderen een lening, de jaarlijkse kwijtschelding is de rente en een stukje van de lening kwijt. Dit vrijgestelde bedrag wordt jaarlijks aangepast, zie hiervoor de site van De Belastingdienst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 review voor Overeenkomst Kwijtschelding Schuld

  1. Imelda

    Ik kreeg binnen een uur een uitgebreid antwoord op een vraag die ik mailde.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...