Schuldbekentenis

Overeenkomst inclusief afbetalingsregeling

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Je hebt goederen of diensten geleverd en die zijn niet betaald. Met deze schuldbekentenis tref je een betalingsregeling met de afnemer. Je spreekt daarin rente, aflossing en de voorwaarden af. Als deze persoon daarna alsnog niet (op tijd) aflost, wordt de volledige schuld weer direct opeisbaar.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Schuldbekentenis voorbeeld

Een afnemer heeft een openstaande rekening die niet direct betaald kan worden. Deze overeenkomst bevat een schuldbekentenis met daarin afspraken om in een aantal termijnen af te lossen. Als vergoeding spreken jullie een rentepercentage af. Wij hebben een rekenvoorbeeld van een rente- en aflossingstabel toegevoegd die je als uitgangspunt kunt gebruiken.

Na ondertekening betaalt de schuldenaar maandelijks rente en aflossing. Jullie bepalen zelf in hoeveel termijnen dat moet gebeuren. Mocht de schuldenaar alsnog zijn afspraken niet nakomen, dan wordt het bedrag weer direct opeisbaar. Met dit model zet je een openstaande schuld dus om in een lening met afbetalingsregeling.

Onze Schuldbekentenis is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Je moet aangeven hoe de schuld tot stand is gekomen en wat de beginstand is. Vul zelf de aflossingsbedragen en rente in. Bij een schuldenaar die getrouwd is of samenwoont moet ook de partner ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een schuldbekentenis komt van pas op het moment dat iemand niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Er zijn goederen of diensten geleverd, maar die kan de afnemer niet betalen. Daarom spreken jullie af om dat in een aantal termijnen te doen. Hij tekent deze bekentenis. Zo heb je een betere basis om je geld uiteindelijk terug te krijgen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Schuldbekentenis

  1. S. Buhler

    Compleet en overzichtelijk document.

  2. A. Evenhuis

    Veel beter dan al die gratis voorbeelden die je op het internet kunt vinden. In deze bekentenis staan duidelijke aanwijzingen over hoe je in moet vullen.

    Verder is de tabel om de termijnen te berekenen erg bruikbaar. Hartelijk dank daarvoor.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Debiteuren Compleet Bundel
€ 25,00

Voor een facturatieproces heb je goede brieven nodig. Download onze bundel met 8 modelbrieven, zodat je het in één keer goed geregeld hebt.

Vaak samen gekocht...