Uittreden Vennoot VOF

Uittredingsovereenkomst vennootschap onder firma

 25,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Eén van de vennoten wil uit de VOF stappen. De ander(en) wil(len) doorgaan. In een overeenkomst Uittreden Vennoot VOF maken jullie afspraken over hoe je uit elkaar gaat. Bepaal een uitkoopprijs en andere voorwaarden voor de persoon die het bedrijf gaat verlaten. Let op: er is een apart contract voor als jullie de VOF willen opheffen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Uittreding VOF

Situatie waarbij één van de partijen de VOF verlaat en de ander de vennootschap voortzet. Aan de basis van een VOF ligt meestal een VOF Contract. Als vennoten uit elkaar willen, staat daarin wat de voorwaarden zijn. Als je het met elkaar eens bent dat je uit elkaar gaat, dan moeten jullie dat op papier zetten.

Met dit modelcontract Uittreden Vennoot VOF leggen de vennoten vast wat de afspraken zijn. Je regelt de scheiding van de eigendommen (of schulden) en tegelijk ook de situatie voor de jaren daarna. Zo kun je afspreken dat de vertrekkende vennoot geen vergelijkbaar bedrijf mag beginnen. Ook maak je afspraken voor het geval er later nog facturen of claims binnenkomen.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk vul je de gegevens over de VOF en de vennoten in plus de datum dat jullie uit elkaar gaan. Jullie bepalen de uitkoopprijs en geheimhouding door de uittredende vennoot. Er is ook een passage opgenomen waarin staat dat de uittredende vennoot de voorzettende vennoten niet mag beconcurreren. Die kun je ook verwijderen.

Samenvatting

Deze overeenkomst bevat bepalingen over:

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Zoals een VOF wordt aangegaan door een overeenkomst, zo moet deze ook weer worden gestaakt. Je moet het dus samen eens worden en de afspraken vastleggen in een contract. In deze Uittredingsovereenkomst VOF staan de afspraken over de verdeling van eventuele bezittingen en goodwill. Er moeten ook afspraken zijn voor na de beëindiging over eventuele doorlopende verplichtingen (huur en dergelijke).

Let op: wij hebben een aparte overeenkomst Ontbinding VOF voor als jullie besluiten om de vennootschap helemaal te stoppen en uit te schrijven bij de KvK.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Uittreden Vennoot VOF

  1. Peter Balk

    Compleet en helder geschreven model.

  2. R. Looije

    Bedankt. Deze overeenkomst heeft ons veel tijd gescheeld bij het scheiden van de boedel.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...