Indeplaatsstelling Huurovereenkomst

Een contract overzetten op naam van iemand anders

 10,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Met een indeplaatsstelling zet je een huurcontract over op naam van iemand anders. Afspraken gaan zonder aanpassing over op de nieuwe huurder. Voor horeca hebben we aangepaste teksten, omdat de brouwerij ook moet ondertekenen. Ook verkrijgbaar in het Engels.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Indeplaatsstellingsovereenkomst

Een huurovereenkomst bedrijfsruimte kan niet tussentijds worden opgezegd. Bij verkoop moet het lopende huurcontract worden overgezet naar de nieuwe eigenaar. Dat doe je met deze indeplaatsstelling.

De verhuurder (winkel, kantoor, horeca e.d.) moet hieraan, tenzij die een gegrond bezwaar heeft, in principe meewerken. Voor de verhuur van een woning gelden andere regels. Die mag zonder reden weigeren.

Onze Indeplaatsstelling Huurovereenkomst is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat is het verschil

Een indeplaatsstellingsovereenkomst is geen nieuwe huurovereenkomst, maar een voortzetting van de huidige afspraken op naam van iemand anders. Alle rechten en plichten gaan ongewijzigd over, dus ook de huurprijs.

Ondertekening gebeurt door 3 partijen: de verhuurder, huidige en nieuwe huurder. Bij een overname van een horecaonderneming tekent de brouwerij ook mee, dus zijn er zelfs 4 partijen die hun handtekening zetten.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam en adresgegevens van het pand in. Geef aan op welke datum het contract wordt overgezet op naam van de nieuwe huurder. Door ondertekening neemt de nieuwe huurder alle verplichtingen over. De huidige huurder garandeert betaling van de huur tot de datum van de overdracht.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Omschrijving van de partijen;
  • Gegevens van de huurovereenkomst;
  • Datum overdracht;
  • Garanties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Met een indeplaatsstelling huurovereenkomst neemt iemand het contract over. De gebeurt meestal als iemand een onderneming koopt en de bedrijfsactiviteiten op dezelfde locatie wil voortzetten.

Een verhuurder werkt daar in de praktijk aan mee, maar loopt wel een risico. Een betrouwbare huurder wordt namelijk vervangen door iemand die onbekend is. Voordat er wordt ondertekend, kan om extra zekerheden worden gevraagd. Een voorbeeld is een garantstelling huur. Overigens dient de nieuwe huurder ook de waarborgsom over te nemen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Indeplaatsstelling Huurovereenkomst

  1. Willem Kortlever

    Ik heb hier al vaker contracten besteld en die voldeden altijd aan mijn verwachtingen. En altijd snelle reactie op mails.

  2. Jos Stuart

    Snelle afhandeling en een goed document.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...