Indeplaatsstelling Huurovereenkomst

 7,95

(2 reviews)

Met een indeplaatsstelling huurovereenkomst zet je een bestaand contract over op naam van iemand anders. Alle afspraken gaan dan over op de nieuwe huurder. Je hebt de keuze uit een indeplaatsstelling bedrijfsruimte of huurwoning. Ook voor horeca hebben we een uitgewerkt voorbeeld, omdat de brouwerij meestal ook moet ondertekenen.

Update: gecontroleerd en bijgewerkt voor wet- en regelgeving 2023.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Indeplaatsstellingsovereenkomst

Bij een lopende huurovereenkomst bedrijfsruimte kan de huur meestal niet tussentijds worden opgezegd. Als een ondernemer zijn bedrijf verkoopt moet het huurcontract daarom worden overgezet op de nieuwe eigenaar. Dat doe je met een indeplaatsstelling huurovereenkomst. De verhuurder van een bedrijfsruimte (winkel, horeca e.d.) moet daar, tenzij die een gegrond bezwaar heeft, in principe aan meewerken. Voor de verhuur van een woning gelden andere regels. Die mag zonder reden weigeren.

Een indeplaatsstellingsovereenkomst is geen nieuwe huurovereenkomst, maar een voortzetting van de huidige op naam van iemand anders. Alle rechten en plichten gaan ongewijzigd over, dus ook de huurprijs. Er wordt door drie partijen ondertekend: de verhuurder, huidige en nieuwe huurder. Bij de overname van een horecaonderneming tekent de brouwerij ook vaak mee, dus zijn er zelfs vier partijen.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de naam en adresgegevens van de betrokken partijen in. Vervolgens vul je de adresgegevens van de huurwoning of bedrijfsruimte in. Geef aan op welke datum het contract wordt overgezet op naam van de nieuwe huurder. Door ondertekening van de indeplaatsstelling huurovereenkomst neemt de nieuwe huurder alle verplichtingen van het huurcontract over. De huidige huurder garandeert betaling van de huur tot de datum van de overdracht.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Omschrijving van de partijen;
  • Gegevens van de huurovereenkomst;
  • Datum overdracht;
  • Garanties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Met een indeplaatsstelling huurovereenkomst neemt iemand het contract van iemand anders over. De gebeurt meestal als iemand een onderneming overneemt en de bedrijfsactiviteiten op dezelfde locatie wil voortzetten. De verhuurder werkt daar in de praktijk altijd aan mee, maar loopt wel een risico. Een betrouwbare huurder wordt namelijk vervangen door iemand die onbekend is.

Voordat er wordt ondertekend, kan de verhuurder eerst om extra zekerheden vragen. Denk bijv. aan een bankgarantie of een persoonlijke borgstelling. Overigens dient de nieuwe huurder ook de waarborgsom over te nemen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

2 reviews voor Indeplaatsstelling Huurovereenkomst

  1. Willem Kortlever

    Ik heb hier al vaker contracten besteld en die voldeden altijd aan mijn verwachtingen. En altijd snelle reactie op mails.

  2. Jos Stuart

    Snelle afhandeling en een goed document.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
124,95

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...