Participatieovereenkomst

 25,00 excl. btw

Overeenkomst waarbij een participatie- of investeringsmaatschappij een aandeel neemt in een bedrijf. De huidige aandeelhouder(s) verkopen een deel van hun bedrijf. Zo kan het bedrijf sneller groeien met extern kapitaal. Daarvoor is deze participatieovereenkomst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Overeenkomst waarbij een investeringsmaatschappij een aandeel neemt in het aandelenkapitaal van een onderneming. De deelname kan naar keuze zijn voor een bepaalde periode of voor een bepaalde doelstelling.

Een deelneming is te beschouwen als durfkapitaal (venture capital). In deze participatieovereenkomst regel je de voorwaarden. Dit is een uitgebreid model, inclusief garantiebepalingen in de bijlage.

Wat moet je zelf invullen

Je hebt veel keuzes in deze deelnameovereenkomst. Je moet natuurlijk de feitelijke gegevens opnemen van de BV waarin wordt deelgenomen en van de participant. Neem ook de duur van de deelname op, de hoogte. Er kunnen door de deelnemende partij eisen gesteld over bepaalde besluiten die moeten worden voorbehouden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Deelname;
  • Betrokkenheid directie;
  • Duur van de deelname;
  • Voorbehouden bestuursbesluiten;
  • Berekening van terugkooprecht door verkoper, dus exit van participant;
  • Raad van Commissarissen (optioneel);
  • Informatieplicht aan participant.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een participatiemaatschappij wenst tijdelijk een deelname te doen in een onderneming. De overeenkomst regelt de verhouding tussen de verkopende aandeelhouder, die tevens de directie zal blijven voeren en de participant. Op onze website staan ook notulen voor de aandeelhoudersvergadering die dit besluit goedkeurt.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Participatieovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overname Compleet Bundel
€ 100,00

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...