Participatieovereenkomst

 25,00 excl. btw

Overeenkomst waarbij een participatie- of investeringsmaatschappij een aandeel neemt in een bedrijf. De huidige aandeelhouder(s) verkopen een deel van hun bedrijf. Zo kan het bedrijf sneller groeien met extern kapitaal. Dat wil je goed vastleggen. Daarvoor is deze participatieovereenkomst (ook wel deelnameovereenkomst).

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Overeenkomst waarbij een participatiemaatschappij of ook wel een investeringsmaatschappij een aandeel neemt in het aandelenkapitaal van een onderneming. De deelname kan naar keuze zijn voor een bepaalde periode of voor een bepaalde doelstelling. De participatieovereenkomst regelt alle voorwaarden. Een deelneming is te beschouwen als de investering van durfkapitaal (venture capital). Uitgebreid model, inclusief garantiebepalingen in bijlagen.

Wat je zelf opneemt in deze overeenkomst

Je hebt veel keuzes in deze deelnameovereenkomst. Je moet natuurlijk de feitelijke gegevens opnemen van de BV waarin wordt deelgenomen en van de participant. Neem ook de duur van de deelname op, de hoogte. Er kunnen door de deelnemende partij eisen gesteld over bepaalde besluiten die moeten worden voorbehouden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • deelname;
  • betrokkenheid directie;
  • duur van de deelname;
  • voorbehouden bestuursbesluiten;
  • berekening van terugkooprecht door verkoper, dus exit van participant;
  • mogelijk raad van Commissarissen;
  • informatieplicht aan participant.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een participatiemaatschappij wenst tijdelijk een deelname te doen in een onderneming. De overeenkomst regelt de verhouding tussen de verkopende aandeelhouder, die tevens de directie zal blijven voeren en de participant. In de databank zijn notulen opgenomen voor de aandeelhoudersvergadering die dit besluit goedkeurt.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Participatieovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...