Stageovereenkomst

 10,00 excl. btw

Model stageovereenkomst tussen een stagiair en de organisatie waar deze stage gaat lopen. Het is erg belangrijk om een goed contract te sluiten. Als een stage niet goed geregeld is, dan bestaat het risico dat er een arbeidsovereenkomst tot stand komt.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Stagecontract

De stageovereenkomst tussen de stagiair en de organisatie waar deze stage gaat lopen. De overeenkomst heeft een door jou te bepalen duur. In een stagecontract regel je een aantal zaken die specifiek zijn voor een stage. Bijvoorbeeld het doel van de stage. Ook belangrijk is dat je op deze wijze overeenkomt dat er geen arbeidsovereenkomst is. Tegelijk wil je als werkgever wel een aantal zaken gedekt hebben, zoals de aansprakelijkheid en geheimhouding.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk de gegevens van de stagiair. Je moet zelf een omschrijving van de stage opstellen en duur en stagevergoeding bepalen. De stage kan tussentijds worden beëindigd.

Samenvatting

Bepalingen over onder meer:

  • Ingangsdatum en duur van de stage;
  • Omschrijving van de werkzaamheden;
  • Verplichtingen van de stagiair;
  • Beloning;
  • Geheimhouding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De organisatie geeft een stageplek en stagebegeleiding aan een stagiair. Er wordt een vergoeding afgesproken en de duur van de stageplek. De stageovereenkomst is niet in de wet geregeld. Er bestaat geen recht op een wettelijke minimale vergoeding. Er is altijd een risico dat als de stage geen leerdoel heeft en aangemerkt wordt als een arbeidscontract. Pas daarom op, de stage moet boventallig zijn, productieve arbeid moet geen doel zijn, de beloning mag niet te hoog zijn. Als achteraf een rechter bepaalt dat de stageovereenkomst alsnog een arbeidsovereenkomst is heeft dat grote gevolgen. Er moeten premies betaald en de opzegtermijnen van het arbeidsrecht zijn van toepassing.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Stageovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...