Toekenning Koopoptie Aandelen aan Werknemer

 25,00 excl. btw

De verlening van een koopoptie op aandelen in het bedrijf is een mogelijke beloning voor onmisbare personeelsleden. De werkgever is aandeelhouder van een BV en verleent de werknemer een optie van koop op aandelen. Zo profiteer de werknemer mee van de groei van de onderneming.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Aandelenoptie werknemer

De besloten vennootschap verleent een werknemer een koopoptie op aandelen in het bedrijf. Dit recht kan na een bepaalde periode door de werknemer, indien deze nog in dienst is worden uitgeoefend. Dit is een individuele optieregeling. De extra beloning voor de werknemer bestaat eruit dat de aandelen in de periode van de optie meer waard worden. De werknemer profiteert dus mee van de groei van de onderneming.

Deze overeenkomst biedt ook de mogelijkheid om de optierechten weer terug te verkopen aan de eigenaar. De waarde moet op dat moment bepaald worden in onderling overleg of door een deskundige. Ook is er een regeling hoe om te gaan met de verkoop van de andere aandelen van de eigenaar. Als je als eigenaar dat een te vergaande bepaling vindt, dan kan je die schrappen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf zaken invullen zoals de naam van de onderneming, de waarde van de optie en de datum van uitoefening.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Uitoefening;
  • Uitoefenprijs;
  • Duur;
  • Right of first refusal;
  • Terugkoop optierecht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De aandelenoptie is een recht om tegen een vooraf vastgestelde prijs aandelen te kunnen kopen. De optie moet gekocht worden, anders zal de fiscus deze niet accepteren. Je kan een optie niet weg geven, want een optie heeft een bepaalde waarde.

Doel van het verstrekken van een aandelenoptie aan een werknemer is deze te belonen voor eventuele groei van de onderneming. Ook zal een aandelenoptie de verbondenheid van de werknemer met de onderneming versterken.

Je kan deze beloning gebruiken bij snel groeiende ondernemingen en start-ups. Daar kan je geen winstdeling aanbieden, omdat er meestal nog geen winst wordt gemaakt. Met een optieregeling laat je de medewerkers toch profiteren van de groei. Indien het beter gaat dan verwacht met de onderneming zullen de opties meer waard worden. Gaat het slechter dan heeft de optie geen waarde.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Toekenning Koopoptie Aandelen aan Werknemer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...