Verzoek Verwijderen Persoonsgegevens

Jouw gegevens laten wissen (AVG)

 0,00 excl. btw

Met een verzoek verwijderen persoonsgegevens stuur je een brief aan een organisatie die jouw klantgegevens heeft opgeslagen. Je vraagt om die gegevens te wissen. Alleen met een wettelijke reden mogen jouw gegevens worden bewaard.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Slim en snel geregeld.

Gratis Verzoek Verwijderen Persoonsgegevens. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verwijderen persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens zijn opgeslagen door een bedrijf, stichting of vereniging. Je wilt dat ze die wissen. Is er een wettelijke reden om jouw persoonlijke te bewaren? Dan vraag je of ze aan kunnen geven welke er wel en niet gewist kunnen worden. Het is jouw recht op grond van de Algemene Verordering Gegevensverwerking (AVG) om dit te vragen.

Trouwens, je kunt ook eerst een verzoek inzage persoonsgegevens sturen als je niet weet welke gegevens de organisatie over jou heeft opgeslagen.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de gegevens van jezelf en die van het bedrijf, de stichting of vereniging in. Als er op de website een Functionaris Gegevensbescherming (FG) wordt genoemd, dan richt je het verzoek aan die persoon. Vaak staat er een apart e-mailadres op de pagina Privacy onderaan de website van de organisatie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Verzoek tot verwijdering;
  • Reden van het verzoek (5 mogelijkheden);
  • Verzoek om toelichting als verwijdering niet mogelijk is.

In de brief staat duidelijk aangegeven dat de organisatie 14 dagen de tijd krijgt. Je vraagt ook om een bevestiging per e-mail of brief als jouw persoonsgegevens gewist zijn.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Op grond van de AVG heb je het recht dat een organisatie op verzoek jouw persoonlijke gegevens verwijdert. Als ze dat niet doen, kun je klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Organisaties hebben het recht om bepaalde gegevens niet te verwijderen. Bijv. omdat ze bestelgegevens moeten bewaren voor de fiscus en boekhouding. Deze regels gelden niet alleen voor bedrijven. Ook verenigingen en stichtingen moeten zich hier aan houden. Een voetbalvereniging of goede doelen moeten dus ook jouw gegevens verwijderen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verzoek Verwijderen Persoonsgegevens” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...