Verwerkersovereenkomst

 24,95

(1 review)

Een verwerkersovereenkomst is een onmisbaar contract tussen een partij die persoonsgegevens verzamelt en een andere partij. De eerste heeft hulp van de tweede nodig voor het bedrijfsproces. Hiermee garandeert de verwerker zorgvuldig met de gegevens om te gaan.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Verwerkersovereenkomst

De verwerkersovereenkomst is een contract tussen twee partijen die persoonsgegevens gaan uitwisselen. Op grond van de AVG moet de partij die de gegevens heeft verzameld een overeenkomst afsluiten met de andere partij. In die overeenkomst zorgt de verzamelende partij ervoor dat de ander partij zorgvuldig met de privacy om zal gaan. De verwerker zal de persoonsgegevens niet voor andere doelen gebruiken. Ook moet die verwerker zorgen dat de gegevens beveiligd zijn en dat medewerkers er geen misbruik van kunnen maken.

Wat moet je zelf invullen

De basisgegevens van de onderliggende overeenkomst en de data die jullie delen. In de bijlage de eventuele concrete maatregelen die zijn getroffen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

 • Definities;
 • Looptijd en doel;
 • Wat is verwerking;
 • Beveiliging van de data;
 • Datalekken;
 • Geheimhouding;
 • Aansprakelijkheid;
 • Juridische randvoorwaarden.

Context

Bij het normale ondernemen of in bedrijfsprocessen moeten organisaties vaak persoonsgegevens met elkaar delen. Je koopt online een boek bij partij A. De verzending is in handen van partij B. Om jouw boek te versturen moet partij A nu jouw persoonlijke gegevens delen met partij B. In het kader van de privacy heb jij jouw gegevens afgestaan aan partij A. Die is nu verantwoordelijk voor een correcte behandeling door partij B. Hiervoor sluiten zij een verwerkersovereenkomst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

1 review voor Verwerkersovereenkomst

 1. A. Wijermars

  Je krijgt geen verdere uitleg, maar het wijst zich vanzelf. Fijne website.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AVG Compleet Bundel
69,95

Om aan de wetgeving te voldoen heb je verklaringen en regelingen nodig. Wij hebben een set van 6 documenten samengesteld. Maak je website vandaag nog AVG proof.

Vaak samen gekocht met...