Weblog

Bedenktijd bij afhalen internetaankoop bij winkel of afhaalpunt?

Bedenktijd ook van toepassing als ik een internetaankoop zelf afhaal?

Ja ook dan is de bedenktijd van twee weken van toepassing. het blijft juridisch gezien een online aankoop.

Bedenktijd bij afhalen internetaankoop

Thuiswinkel

Heb ik ook bedenktijd als ik internetaankoop afhaal bij een afhaalpunt of winkel?
Bij koop of afstand (online aankopen) heb je, als consument, vrij veel consumentenbescherming. Het moet dus wel om een zogeheten consumentenkoop gaan. Bijvoorbeeld een bedenktijd van minimaal 14 dagen waarbinnen je het online gekochte product zonder reden mag terugsturen. De berekening van die 14 dagen bedenktijd leggen we je graag uit.

Als je een internetaankoop doet en die afhaalt op een locatie, zoals een afhaalpunt of fysieke winkel van de webwinkel is het nog steeds een koop of afstand. Het maakt dus niet uit of de internetaankoop naar jouw huis of ergens anders wordt gestuurd. De koopovereenkomst was namelijk al via internet en dus op afstand gesloten. Je hebt dus nog steeds een bedenktijd.
Dit is belangrijk om je te realiseren. Koop je een product online, omdat het niet in voorraad was in de winkel? Dan gelden dus andere regels voor het ruilen en terugsturen. Die geven jou meer bescherming.

Als de webwinkel het aankoopbedrag en de verzendkosten niet wil terugbetalen, gebruik dan onze gratis modelbrief. Die kan je ook gebruiken als het je te lang duurt voordat het geld op je rekening staat.

Terug naar overzicht