Brief aan Curator Leverancier Failliet

Nakomen of ontbinden overeenkomst bij faillissement

 2,00 excl. btw

Brief aan de curator als jouw leverancier failliet is verklaard. Je stuurt een brief waarin je verzoekt tot nakoming dan wel ontbinding van de overeenkomst incl. het eventueel terugbetalen van een aanbetaling. De keuze is in eerste instantie aan de curator.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Leverancier failliet

Jouw leverancier is failliet verklaard. Dat levert een onzekere situatie op. Dit is een brief aan de curator waarin je verzoekt tot nakoming dan wel ontbinding van de overeenkomst. De keuze is in eerste instantie aan de curator. Let wel: bij nakoming kun je eisen dat het onder dezelfde voorwaarden moet gebeuren als je in eerste instantie hebt afgesproken.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk aangeven welke overeenkomst je bedoelt. Ook moet je een keuze maken wat jouw eerste wens is, nakomen of ontbinden.

Samenvatting

Bevat de inhoud:

  • Omschrijving goederen/diensten die besteld zijn;
  • Verzoek tot ontbinding;
  • Terugbetaling aanbetaling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Jouw leverancier is failliet verklaard. Je hebt zelfs mogelijk een aanbetaling gedaan. Je hebt twee keuzes. De eerste is dat je wilt dat de overeenkomst alsnog uitgevoerd wordt. Als dat niet kan, wil je dat de overeenkomst wordt beëindigd. Dat is niet automatisch het geval als de leverancier failliet gaat.

Heb je een aanbetaling gedaan? Dan wil je jouw geld terug. Daarvoor dien je een vordering in. Je moet een bewijs bijsluiten dat je een aanbetaling hebt gedaan. In een faillissement worden eerst personeel, de fiscus en banken betaald. Daarna pas de overige crediteuren, de zogeheten concurrente crediteuren. Jouw aanbetaling valt in de laatste categorie. In de praktijk worden die zelden uitbetaald.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Brief
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Curator Leverancier Failliet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...