Brief aan Werknemer bij Schorsing

Verbod om te werken vanwege (vermoeden van) misdraging

 2,00 excl. btw

Modelbrief aan werknemer bij schorsing. Met deze brief kun je een medewerker direct schorsen. Dit is een disciplinaire straf meestal ter voorbereiding op ontslag. Tijdens die periode betaal je wel loon door met uitzondering van eventuele toeslagen en onkostenvergoedingen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Schorsing werknemer

Om een werknemer te schorsen moet je een dringende reden hebben. In veel gevallen is er een officiële waarschuwing aan vooraf gegaan. Zowel de schriftelijke waarschuwing als de schorsing moet je in het personeelsdossier opnemen. Een goede documentatie is erg belangrijk als het tot een procedure komt.

Dit is is een disciplinaire straf. In de brief moet je zelf de reden opnemen. Je kunt de straf verzwaren door de werknemer bepaalde zaken te laten inleveren, zoals een telefoon en dergelijke. Ook is een bepaling opgenomen om een leaseauto terug te geven. Tijdens een schorsing wordt niet gewerkt, vandaar dat je ook de secundaire arbeidsvoorwaarden op kunt schorten.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf een duidelijke reden vermelden, de duur van de maatregel en eventuele aanvullende maatregelen invullen. Er moet een goede grond zijn.  Als werkgever ben je verplicht om de medewerker in de gelegenheid te hebben gesteld zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Een medewerker kan bezwaar maken op de inhoud of de zwaarte van de straf.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum schorsing;
  • Delen beloning die niet langer worden uitbetaald;
  • Verzoek tot teruggave spullen van de baas;
  • Verzoek teruggave leaseauto.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Schorsing is een straf. Hierin onderscheidt deze sanctie zich van op non-actiefstelling. Deze maatregel wordt meestal gebruikt in de aanloop naar een ontslag. Tijdens een schorsing bestaat wel recht op doorbetaling van loon. In principe echter niet van toeslagen en onkostenvergoedingen.

Dit is een lichtere maatregel dan ontslag op staande voet. Je loopt dus als werkgever ook minder risico. De werknemer kan bezwaar maken tegen de schorsing, maar dat heft de maatregel niet op. We hebben het verschil tussen schorsen en op non-actief stellen uitgelegd.

Wat is schorsing?

Het schorsen van een werknemer is een disciplinaire maatregel of straf. Hiermee verbiedt de werkgever de werknemer om gedurende een bepaalde periode te werken en op het werk te komen. De werknemer heeft wel recht op doorbetaling van het loon. Er bestaan soms aanvullende regels waaraan je als werkgever moet voldoen. De afspraken zijn (meestal) terug te vinden in de CAO, arbeidsovereenkomst of het bedrijfsreglement.

Redenen voor schorsing

Schorsing mag alleen als de werkgever daar een goede reden voor heeft. Deze straf wordt dan ook meestal opgelegd bij verdenking van een dringende reden voor ontslag of bij een onhoudbare situatie op de werkvloer (arbeidsconflict). Bijvoorbeeld bij mogelijk verwijtbaar of strafbaar gedrag, zoals diefstal of het niet naleven van het bedrijfsreglement.

Mogelijke redenen voor schorsing zijn:

Diefstal Discriminatie
Fraude Seksuele intimidatie
Onder invloed op het werk Gezagsondermijnend gedrag
Ongeoorloofd verzuim Verstoorde arbeidsrelatie

Je schorst een werknemer als ontslag (voor nu nog) te ver gaat. Dus ben je onzeker of ontslag op staande voet direct zal slagen, maar wil je de werknemer toch niet meer op de werkvloer? Dan gebruik je schorsen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer bij Schorsing” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...