Brief aan Werknemer bij Schorsing

 2,00 excl. btw

Voorbeeldbrief aan werknemer bij schorsing. Met deze brief kun je een werknemer direct schorsen. Dit is een disciplinaire straf meestal ter voorbereiding op ontslag. Tijdens die periode betaal je wel loon, maar meestal geen extra’s, zoals een telefoon en leaseauto.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Werknemer schorsen

Dit is een modelbrief om een werknemer te schorsen. Een schorsing is een disciplinaire straf. In de brief moet je zelf de reden opnemen. Je kunt de straf verzwaren door de werknemer bepaalde zaken te laten inleveren, zoals een telefoon en dergelijke. Ook is een bepaling opgenomen om een leaseauto terug te geven.

Tijdens een schorsing wordt niet gewerkt, vandaar dat je ook de secundaire arbeidsvoorwaarden op kunt schorten.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf een duidelijke reden vermelden, de duur van de maatregel en eventuele aanvullende maatregelen invullen. Natuurlijk moeten de gegevens van de werknemer goed ingevuld worden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum ingang schorsing;
  • Delen beloning die niet langer worden uitbetaald;
  • Verzoek tot teruggave spullen van de baas;
  • Verzoek teruggave leaseauto.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Schorsing is een straf. Hierin onderscheidt deze sanctie zich van op non-actief stelling. Deze maatregel wordt meestal gebruikt in de aanloop naar een ontslag. Tijdens een schorsing bestaat wel recht op doorbetaling van loon. In principe echter niet van toeslagen en onkostenvergoedingen.

Dit is een iets lichtere maatregel dan ontslag op staande voet. Je loopt dus als werkgever ook minder risico. De werknemer kan bezwaar maken tegen de schorsing, maar dat heft de maatregel niet op. We hebben het verschil tussen schorsen en op non-actief stellen uitgelegd.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer bij Schorsing” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...