Brief aan Werknemer Ontslag Voor Proeftijd

Arbeidsovereenkomst opzeggen voor aanvang dienstverband

 2,00 excl. btw

Modelbrief voor het opzeggen van een arbeidsovereenkomst nog voor de proeftijd is ingegaan. De nieuwe werknemer is nog niet begonnen, maar er is een reden waarom je van het dienstverband afziet. Gebruik deze brief voor dit soort uitzonderlijke gevallen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Opzeggen voor proeftijd

Het kan voorkomen dat je een nieuwe werknemer nog wilt ontslaan voordat die goed en wel begonnen is. Je hoeft geen motivatie op te geven en ook de opzegtermijnen zijn niet van toepassing. Je moet de opzegging van de arbeidsovereenkomst voor de proeftijd wel schriftelijk doen. Lees ook ons uitgebreide artikel.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de werknemer in en verwijs naar de arbeidsovereenkomst. Het is verstandig om de brief aangetekend te versturen of persoonlijk te overhandigen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum opzegging;
  • Verwijzing naar wetsartikel.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In uitzonderlijke gevallen wil je een arbeidsovereenkomst opzeggen voor de proeftijd. Dat kan. Geef vooral geen reden. Dat is namelijk bij opzeggen voor het ingaan van de proeftijd niet verplicht. Daardoor kan je ook geen verweer krijgen tegen het ontslag. Let op: er is een aparte brief voor opzegging binnen de proeftijd.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Ontslag Voor Proeftijd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...