Datalek Protocol

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Een medewerker laat onbedoeld een usb-stick achter in de trein of een hacker breekt in op je bedrijfsnetwerk. Kleine, maar ook grote bedrijven krijgen ermee te maken. Paniek in de tent, omdat vertrouwelijke gegevens op straat liggen. Je kunt je voorbereiden met een datalek protocol.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Protocol datalekken

Bij een datalek komen per ongeluk persoonsgegevens in handen van personen of organisaties die daar geen recht op hadden. De organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van die persoonsgegevens heeft nu een datalek. Dat moet je op grond van de AVG melden. Afhankelijk van de ernst van het lek moet dat aan de betrokkenen en aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Met deze regeling leg je vast dat de medewerkers ieder datalek moeten melden. Ook staat hiermee vast hoe er dan verder gehandeld moet worden.

Wat moet je zelf invullen

De namen van de personen of functies waar de melding gedaan moet worden. De functie van de interne personen die onderzoek doen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

 • Verplichting voor medewerkers om te melden;
 • Beschrijving van de hierna te nemen stappen;
 • Wijze van evaluatie per jaar.

Context

De AVG schenkt speciale aandacht aan de mogelijkheid dat gegevens in verkeerde handen komen. Dat noemen we een datalek. De persoonsgegevens worden openbaar of iemand heeft er toegang toe. Bij een datalek moet dit onmiddellijk gemeld. De AVG gaat er vooral vanuit dat je alles regelt. Dus het uitgangspunt is natuurlijk het voorkomen van het datalek. Maar belangrijker is dat je vastlegt wat je doet als het toch gebeurt. Dat doe je met dit protocol.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Datalek Protocol

 1. T.

  Waar blijft mijn bestelling nou? Ik heb al 4 uur geleden afgerekend en nog niks ontvangen.

  • Scholto Bos

   Dat komt omdat je tijdens het afrekenen een typefout hebt gemaakt. Je hebt gmil in plaats van gmail ingevuld. Ik heb het aangepast en alsnog opgestuurd.

 2. Cees Vooges

  Bruikbaar en bondig.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

AVG Compleet Bundel
€ 45,00

Om aan de wetgeving te voldoen heb je verklaringen en regelingen nodig. Wij hebben een set van 5 documenten samengesteld. Maak je website vandaag nog AVG proof.

Vaak samen gekocht...