Brief Bevestiging Betalingsregeling

Afspraken met debiteur bevestigen

 2,00 excl. btw

Je sprak mondeling of telefonisch een betalingsregeling af met je debiteur. Met deze brief bevestig je die afspraken. Je legt ook direct vast wat er gaat gebeuren als er niet wordt betaald. Dan vervalt de regeling en heb je direct weer recht op het hele bedrag.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Bevestiging betalingsregeling

Je bent als schuldeiser een betalingsregeling overeengekomen met jouw debiteur. Met deze brief bevestiging betalingsregeling leg je dat schriftelijk vast. De debiteur gaat in maandelijkse termijnen de openstaande vordering aflossen.

Voor veel organisaties is dat te verkiezen boven het helemaal afschrijven. Met deze betalingsregeling leg je vast dat iemand gaat aflossen. Ook bepaal je direct dat zodra er niet op tijd wordt betaald, de hele regeling vervalt.

Wat moet je zelf invullen

Je moet naar de vordering(en) verwijzen. Denk ook na of je rente en kosten wilt opnemen. In principe is het idee dat als iemand alle termijnen heeft betaald, de schuld weg is. Het model kiest voor maandelijkse betalingen voor het einde van de maand. Als je dat anders wilt, kan je het zelf aanpassen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Beschrijving vordering;
  • Afspraak termijnen;
  • Wijze van betalen;
  • Sancties bij niet betalen;

Context

Met een betalingsregeling heb je als bedrijf zekerheid dat er in ieder geval iets betaald zal worden. Er is ook een risico aan verbonden. Zodra de regeling ingaat heb je geen recht meer op de complete vordering. Dat recht ontstaat in onze bevestiging betalingsregeling wel direct zodra de schuldenaar zich niet aan de regeling houdt. Het is gebruikelijk om bij het opstellen van een dergelijke afspraak af te zien van rente. De afbetaling zou anders heel erg lang kunnen gaan duren.

Je kunt ook om een getekend exemplaar retour vragen. Het nadeel is dat je dan geen afspraak hebt tot de regeling retour komt. In de optie die wij kiezen is er een bevestiging van een eerdere (telefonische) afspraak. Stuur die via de mail met ontvangstbevestiging, of eventueel (aangetekend) per post.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief Bevestiging Betalingsregeling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Debiteuren Compleet Bundel
€ 25,00

Voor een facturatieproces heb je goede brieven nodig. Download onze bundel met 8 modelbrieven, zodat je het in één keer goed geregeld hebt.

Vaak samen gekocht...