Brief Bevestiging Betalingsregeling

 2,49

Je sprak een betalingsregeling af met je debiteur. Met deze brief bevestig je de betalingsregeling. Je legt ook direct vast wat er gaat gebeuren als er niet wordt betaald. Dan vervalt de regeling en heb je direct weer recht op het hele bedrag. Zonder duidelijke bevestiging is een betalingsregeling niet veel waard.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Bevestiging betalingsregeling

RekenmachineJe bent als schuldeiser een betalingsregeling overeengekomen met jouw debiteur. Met deze brief bevestiging betalingsregeling leg je dat nog even schriftelijk vast. In een betalingsregeling legt de debiteur zich vast om in maandelijkse termijnen de openstaande vordering af te lossen. Voor veel organisaties is dat te verkiezen boven het helemaal afschrijven van de vordering. Met deze betalingsregeling leg je vast dat iemand gaat aflossen. Ook bepaal je direct dat zodra er niet op tijd wordt betaald, de hele regeling vervalt.

Wat je zelf moet opnemen in deze brief

Je moet natuurlijk de vorderingen opnemen. Denk even na of je hier ook de rente en mogelijke kosten bij wilt opnemen. In principe is het idee dat als iemand alle termijnen heeft betaald, de schuld weg is. Het model kiest voor maandelijkse betalingen voor het einde van de maand. Als je dat anders wilt, kan je het zelf aanpassen.
Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • beschrijving van de vordering;
  • beschrijving van de termijnen;
  • wijze van betalen;
  • sancties bij niet betalen;

Context

Met een betalingsregeling heb je als bedrijf zekerheid dat er in ieder geval iets betaald zal worden. Er is ook een risico aan verbonden. Zodra de regeling ingaat heb je geen recht meer op de complete vordering. Dat recht ontstaat in ons model wel direct zodra de schuldenaar zich niet aan de regeling houdt. Meestal is het gebruikelijk om bij het opstellen van een dergelijke afspraak af te zien van verdere rente. De afbetalingsregeling zou anders heel erg lang kunnen gaan duren.
Deze bevestiging betalingsregeling hebben wij niet schriftelijk laten bevestigen. Dat kan je wel doen. Je vraagt dan om een getekend exemplaar retour. Het nadeel is dat je dan geen afspraak hebt tot de regeling retour komt. In de optie die wij kiezen is er een bevestiging van een eerdere (telefonische) afspraak. Stuur die via de mail met ontvangstbevestiging, of eventueel via de post met ontvangstbevestiging.

Doelgroep

Zakelijk

Thema

Consumentenzaken, Financieel

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Bevestiging Betalingsregeling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...