Huishoudelijk Reglement Stichting

Download direct en vul zelf in

 25,00 excl. btw

(2 reviews)

Als aanvulling op de statuten heb je praktische regels nodig. Dat regel je met een huishoudelijk reglement stichting. Het voordeel is dat je die zelf kunt wijzigen zonder naar de notaris te hoeven. De statuten geven het kader en dit reglement is jullie persoonlijke invulling.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Stichting

Bijna elke vereniging of stichting heeft een huishoudelijk reglement. Hierin worden afspraken gemaakt over o.a. de aanstelling van bestuursleden en geldzaken. Het stichtingsbestuur stelt de regels zelf vast en kan ze dus ook op elk moment weer aanpassen. Een notaris is niet nodig.

Een huishoudelijk reglement stichting bevat praktische regels en dient ter aanvulling op de statuten. Het bestuur neemt besluiten over donaties en subsidies, maar ook over de afhandeling van declaraties. Puntsgewijs wordt omschreven wat de taken en verantwoordelijkheden zijn. Je kunt het document zelf inkorten of aanpassen.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf de naam van de stichting, het kvk-nummer en verwijzing naar de statuten in. Loop het document door en vul de besluitvormingstermijnen en max. bedragen in. Dit voorbeeld is eerder te uitgebreid dan te kort.

Passages die niet van toepassing zijn kun je schrappen. Het reglement ondergeschikt is aan de statuten. Bij tegenstrijdigheden zijn de statuten dus leidend. Kortom: dit is een uitstekend word-document dat je naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Inhoud en vaststelling beleidsplan;
 • Samenstelling bestuur;
 • Benoeming bestuursleden;
 • Besluitvorming en stemverdeling;
 • Taken en bevoegdheden per bestuurslid;
 • Vergaderingen;
 • Werk- en projectgroepen;
 • Manier van omgaan met inkomsten;
 • Manier van omgaan met uitgaven en declaraties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Model huishoudelijk reglement stichting dat de belangrijkste bepalingen bevat om in aanmerking te komen voor een ANBI status. Heb jullie ook plannen om een CBF keurmerk aan te vragen? Dan zijn ook de belangrijkste punten opgenomen.

Deze regeling maakt onderdeel uit van het Stichting Compleet Pakket waarmee je voordelig alle benodigde documenten in huis hebt. Het reglement moet je nog aanvullen met een jaarlijks beleidsplan. Dat bevat een korte begroting en plannen voor het komend jaar.

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

6 pagina's

Bestemd voor

Stichting

Reviews

2 reviews voor Huishoudelijk Reglement Stichting

 1. E766ba74e4a890b9b135fadb39fe6d36? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  M. Verdonk

  Wat een ontzettend fijne website. Bedankt voor dit zeer verhelderende reglement.

 2. 194cb2dd8509832d60a97c3ab2e86ff0? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Sander Balm

  Zeer bruikbaar voor onze stichting. Er gaat alleen iets met de automatische doornummering niet goed. Dit heb ik zelf opgelost, maar wellicht handig als een redacteur hier ook nog naar kijkt.

  Reactie: Beste Sander, bedankt voor je reactie. Dat hebben we gelijk opgelost.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting Compleet Bundel
€ 50,00

Iedere stichting heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...