Huurovereenkomst Tijdelijke Periode Woning

Woning of zelfstandige ruimte voor bepaalde tijd

 25,00 excl. btw

Modelovereenkomst voor de tijdelijke verhuur van een gestoffeerde woning. Tijdelijk verhuren is juridisch lastig. Dit model helpt je om de zaken goed te regelen. Op deze manier kan je een woning aanbieden voor zogeheten short stay.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Tijdelijk verhuren woning

Een huurovereenkomst waarmee een zelfstandige woonruimte tijdelijk wordt verhuurd. Normaal hebben huurders sterke huurbescherming, daardoor is tijdelijk verhuur heel lastig. Dit contract biedt een juridische oplossing. In plaats van gewoon alleen een woning, verhuur je een woning, meubels en een stukje dienstverlening. Tijdelijke verhuur moet nadrukkelijk overeen worden gekomen. De woning is gestoffeerd en gemeubileerd.

Deze overeenkomst is ook te gebruiken voor zogeheten short stay. Kijk wel uit dat de werkelijkheid moet aansluiten bij het contract. Dus de woning moet ook daadwerkelijk gestoffeerd zijn bijvoorbeeld. Ook komen er veel lasten voor rekening van de verhuurder, zoals belastingen en reinigingsheffing.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk heel goed omschrijven welke woning het betreft. Dat het gemeubileerd en gestoffeerd is. Welke lasten de verhuurder voor zijn rekening neemt. Al deze bedragen moet je dus goed berekenen en verwerken in de all-in huur. De redenen voor de tijdelijke verhuur kunnen worden aangevuld in de overwegingen van de overeenkomst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving gehuurde;
  • Bestemming van gehuurde;
  • Huurperiode;
  • Oplevering;
  • Betaling en hoogte huur;
  • Waarborgsom;
  • Huisdieren;
  • Opzegging;

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Huurders hebben in Nederland een sterke huurbescherming. Tijdelijke verhuur is dan ook niet zo maar mogelijk. Daarmee zou de huurbescherming worden doorkruist. Bij gestoffeerde en gemeubileerde woningen ligt dat anders. Als partijen bovendien beiden de intentie hebben tot tijdelijke verhuur en dat ook vastleggen is het mogelijk. Tijdelijke verhuur vindt vaak plaats aan ex-pats, buitenlandse studenten en docenten voor de duur van hun verblijf in Nederland. De huur wordt ook wel met de Engelse term short stay aangeduid.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

6 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huurovereenkomst Tijdelijke Periode Woning” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...