Huurovereenkomst Tijdelijke Periode Woning

24,95

Een model huurovereenkomst voor de tijdelijke verhuur van een gestoffeerde woning. Tijdelijke verhuur is juridisch lastig. Dit contract helpt je om de zaken goed te regelen. Op deze manier kan je een woning aanbieden voor zogeheten short stay.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Tijdelijk verhuren woning

huurEen huurovereenkomst waarmee een zelfstandige woonruimte tijdelijk wordt verhuurd. Normaal hebben huurders sterke huurbescherming, daardoor is tijdelijk verhuur heel lastig. Dit contract biedt een juridische oplossing. In plaats van gewoon een woning, verhuur je een woning, meubels en een stukje dienstverlening. Tijdelijke verhuur moet nadrukkelijk overeen worden gekomen. De woning is gestoffeerd en gemeubileerd.
Deze overeenkomst is ook te gebruiken voor zogeheten short stay. Kijk wel uit dat de werkelijkheid moet aansluiten bij het contract. Dus de woning moet ook daadwerkelijk gestoffeerd zijn bijvoorbeeld. Ook komen er veel lasten voor rekening van de verhuurder, zoals belastingen en reinigingsheffing.

Wat moet je zelf in dit contract regelen

Natuurlijk heel goed omschrijven welke woning het betreft. Dat het gemeubileerd en gestoffeerd is. Welke lasten de verhuurder voor zijn rekening neemt. Al deze bedragen moet je dus goed berekenen en verwerken in de all in huur. De redenen voor de tijdelijke verhuur kunnen worden aangevuld in de overwegingen van de overeenkomst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving gehuurde;
  • bestemming van gehuurde;
  • huurperiode;
  • oplevering;
  • betaling en hoogte huur;
  • waarborgsom;
  • opzegging;
  • huisdieren.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Huurders hebben in Nederland een sterke huurbescherming. Tijdelijke verhuur is dan ook niet zo maar mogelijk. Daarmee zou de huurbescherming worden doorkruist. Bij gestoffeerde en gemeubileerde woningen ligt dat anders. Als partijen bovendien beiden de intentie hebben tot tijdelijke verhuur en dat ook vastleggen is het mogelijk. Tijdelijke verhuur vindt vaak plaats aan ex-pats, buitenlandse studenten en docenten voor de duur van hun verblijf in Nederland. De huur wordt ook wel met de Engelse term short stay aangeduid.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

3 pagina's

Reviews

Vaak samen gekocht met...