Algemene Voorwaarden van Verpanding

28,95

Iedere pandakte op onze website verwijst naar deze algemene voorwaarden van verpanding. In deze voorwaarden staat een uitgebreide reeks bepalingen die je nodig hebt om het pandrecht uit te kunnen voeren. Denk bijv. aan het recht op inzage in de administratie van de pandgever. Je hebt deze dus altijd nodig.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Voorwaarden van verpanding

Algemene voorwaarden van verpanding zoals die ten grondslag liggen aan de pandovereenkomsten. Deze voorwaarden bepalen de wijze waarop het pandrecht is ingekleed. Je hebt steeds twee overeenkomsten, de voorwaarden en de eigenlijke pandakte. De akte verschilt per onderpand, dus er is één voor vorderingen, maar ook één voor bedrijfsvoorraden of levende have. In de akte wordt dan verband gelegd met deze algemene voorwaarden. Die heb je dus altijd nodig. Je kunt dus eenmaal de algemene voorwaarden bestellen en dan losse aanvullende pandaktes.

Wat je zelf moet opnemen in deze voorwaarden

De juiste en exacte gegevens van de pandnemer, rekeninggegevens en dergelijke.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reikwijdte van het verpande;
  • Wijze van controle op goederen en gebouwen;
  • Afgifte van verpande goederen;
  • Kosten van de verpanding;
  • Schade;
  • Kosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Verpanding is een vorm van zekerheid. De kredietverschaffer met pandrecht krijgt door verpanding voorrang boven de andere crediteuren. De pandhouder krijgt de goederen of rechten waarop hij het pandrecht bezit namelijk exclusief om zijn vordering te innen. Het pandrecht wordt ingeroepen als de geldlener niet langer kan aflossen.

De algemene voorwaarden van verpanding zijn van toepassing verklaard in de losse aktes van verpanding. Je moet dus ook die algemene voorwaarden afnemen. Voor veel mogelijke vormen van verpanding is een losse akte opgenomen die apart moet worden overeengekomen. Er moeten voor een geldige pandovereenkomst dus minimaal twee overeenkomsten getekend worden, namelijk deze en de algemene voorwaarden.

Vervolgens heb je de keuze:

We hebben apart uitgelegd hoe dat werkt, het registreren bij De Belastingdienst.

Bestand

Word-document

Soort

Algemene voorwaarden

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

9 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Algemene Voorwaarden van Verpanding” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set voor pand en borg

Ben je juridisch professional moet je vaker contracten van extra zekerheden voorzien? Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld die je in één keer kunt downloaden

Vaak samen gekocht met...