Algemene Voorwaarden van Verpanding

 25,00 excl. btw

(1 review)

Alle pandaktes op onze website verwijzen naar deze algemene voorwaarden van verpanding. In deze voorwaarden staat een uitgebreide reeks afspraken die je nodig hebt om een pandrecht uit te kunnen voeren. Denk bijv. aan het recht op inzage in de administratie van de pandgever. Je hebt deze set dus altijd nodig.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorwaarden van verpanding

Algemene voorwaarden van verpanding zoals die ten grondslag liggen aan de pandovereenkomsten. Deze voorwaarden bepalen de wijze waarop het pandrecht is ingekleed. Je hebt steeds twee overeenkomsten, de voorwaarden en de eigenlijke pandakte.

De akte verschilt per onderpand, dus er is één voor vorderingen, maar ook één voor bedrijfsvoorraden of levende have. In de akte wordt dan verband gelegd met deze algemene voorwaarden. Die heb je dus altijd nodig. Je kunt dus eenmaal de algemene voorwaarden bestellen en dan losse aanvullende pandaktes.

Wat moet je zelf invullen

De juiste en exacte gegevens van de pandnemer, rekeninggegevens en dergelijke.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Reikwijdte van het verpande;
 • Wijze van controle op goederen en gebouwen;
 • Afgifte van verpande goederen;
 • Kosten van de verpanding;
 • Schade;
 • Kosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Verpanding is een vorm van zekerheid. De kredietverschaffer met pandrecht krijgt door verpanding voorrang boven de andere crediteuren. De pandhouder krijgt de goederen of rechten waarop hij het pandrecht bezit namelijk exclusief om zijn vordering te innen. Het pandrecht wordt ingeroepen als de geldlener niet langer kan aflossen.

De algemene voorwaarden van verpanding zijn van toepassing verklaard in de losse aktes van verpanding. Je moet dus ook die algemene voorwaarden afnemen. Voor veel mogelijke vormen van verpanding is een losse akte opgenomen die apart moet worden overeengekomen. Er moeten voor een geldige pandovereenkomst dus minimaal twee overeenkomsten getekend worden, namelijk deze en de algemene voorwaarden.

Vervolgens heb je de keuze:

We hebben apart uitgelegd hoe dat werkt, het registreren bij De Belastingdienst.

Bestand

Word-document

Soort

Algemene voorwaarden

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

9 pagina's

Reviews

1 review voor Algemene Voorwaarden van Verpanding

 1. 1182d2a236b27ca284093fb88d36a8e0? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  mr. R. van Son

  Ik ben jurist en heb dit model gekocht om ‘inspiratie op te doen’. Ik kan het aanraden aan vakgenoten. Het is bruikbaar en toepasbaar.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...