Notulen AVA Aandelenuitgifte in Verband met Conversie Lening

 5,00 excl. btw

Notulen waarbij de aandeelhouders besluiten om extra aandelen uit te geven. Die zijn bedoeld voor een geldschieter die een lening had verstrekt en een beroep doet om te converteren. Hiermee wordt vreemd kapitaal in eigen vermogen (aandelen) omgezet.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aandelenuitgifte voor conversie

Een geldschieter heeft geld geleend aan een BV. Dit betreft een converteerbare lening. De voorwaarden bieden de mogelijkheid om die om te zetten in aandelen. De aandeelhouders nemen een besluit tot aandelenuitgifte. Deze aandelen zijn bestemd voor de geldschieter. In het besluit doen de aandeelhouders dan ook direct afstand van hun voorkeursrecht.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de gegevens van de vennootschap invullen. Natuurlijk moet je het aantal aandelen, de waarde en het kapitaal opnemen in het besluit. Je moet ook de namen van de aanwezigen, aandeelhouders, datum en plaats opnemen. Tot slot moet je natuurlijk de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Algemene bepalingen over de vergadering;
  • Besluit tot uitgifte nieuwe aandelen;
  • Afstand van voorkeursrecht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een BV heeft een geldlening afgesloten. De verschaffer van die lening heeft een bepaling opgenomen dat die lening omgezet kan worden in aandelenkapitaal. Er is een groot aantal redenen om gebruik te maken van die conversie. In ieder geval is het effect dat vreemd kapitaal omgezet wordt in eigen vermogen. Bij een BV hebben de zittende aandeelhouders een voorkeursrecht bij de aandelenuitgifte. Bij deze conversie moeten zij dus ook nadrukkelijk afstand doen van dat voorkeursrecht.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Notulen AVA Aandelenuitgifte in Verband met Conversie Lening” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...