Notulen AVA Aandelenuitgifte in Verband met Conversie Lening

 6,95

Notulen waarbij de aandeelhouders besluiten om extra aandelen uit te geven. Die aandelen zijn bedoeld voor een geldschieter die een converteerbare lening had verstrekt.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Aandelenuitgifte voor conversie

hamer notulenEen geldschieter heeft geld uitgeleend aan de BV. Het betreft een converteerbare lening. De voorwaarden van die lening bieden nu de mogelijkheid om die om te zetten in aandelen. De aandeelhouders nemen een besluit tot aandelenuitgifte. Deze aandelen zijn bestemd voor de geldschieter. In het besluit doen de aandeelhouders dan ook direct afstand van hun voorkeursrecht op die aandelen. Notulen van algemene vergadering van aandeelhouders, de AVA.

Wat je zelf invult in de notulen

Je moet zelf de gegevens van de vennootschap in het document opnemen. Natuurlijk moet je het aantal aandelen en de waarde van de aandelen en het kapitaal opnemen in het besluit. Je moet zelf de namen van aanwezigen, de aandeelhouders, datum en plaats opnemen. Ook moet je natuurlijk de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • algemene bepalingen over de vergadering;
  • besluit tot uitgifte nieuwe aandelen;
  • afstand van voorkeursrecht;
  • ondertekening.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een BV heeft een geldlening afgesloten. De verschaffer van die lening heeft een bepaling opgenomen dat die lening omgezet kan worden in aandelenkapitaal. Dat is een converteerbare lening. Er kunnen een groot aantal redenen zijn om gebruik te maken van die conversie. In ieder geval is het effect dat vreemd kapitaal omgezet wordt in eigen vermogen. Bij een BV hebben de zittende aandeelhouders een voorkeursrecht bij de aandelenuitgifte. Bij deze conversie moeten zij dus ook nadrukkelijk afstand doen van dat voorkeursrecht.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Notulen AVA Aandelenuitgifte in Verband met Conversie Lening” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...