Overeenkomst van Overdracht Intellectuele Eigendom

26,95

(1 review)

Overdracht van auteursrechten moet schriftelijk. Daar heb je dus een goed contract voor nodig. Hiermee regel je de overdracht en de verhouding daarna. Overeenkomst geeft veel rechten aan de koper. Als je de verkoper bent kan je die ook aanpassen. In alle gevallen een goed contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Overdracht auteursrechten

De overdracht van auteursrecht door de maker/eigenaar moet van de wet schriftelijk plaatsvinden. Dat wil zeggen dat je de overeenkomst kan gebruiken als je iets van iemand wilt kopen. Je kan hem ook gebruiken naast een overeenkomst, waarbij iemand iets voor je heeft gemaakt (foto, boek of schilderij). Ook dan heb je een schriftelijke overdracht van auteursrecht nodig. In de overeenkomst is ook een bepaling opgenomen waarmee de auteur afziet van zijn zogeheten persoonlijkheidsrechten. Dat is het recht op naamsvermelding en het recht zich tegen wijziging te verzetten. Je kunt deze bepaling ook schrappen.

Wat moet je zelf regelen in dit contract

In deze overeenkomst kan je zelf bepalen welk auteursrechtelijk werk wordt overgedragen. Ook moet je zelf aangeven of hier een aparte vergoeding voor wordt betaald.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • omschrijving werk;
  • overdracht persoonlijkheidsrechten;
  • overdracht optreden tegen inbreuk;
  • overige bepalingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een akte voor de overdracht van auteursrechten. Het betreft een onderhandse akte zonder vormvereisten.
Er zijn veel gevallen waarin het auteursrecht moet worden overgedragen aan de opdrachtgever of koper. Indien je opdracht geeft om een website of advertentie te ontwerpen berusten de auteursrechten bij de ontwerper. Je wilt deze rechten overgedragen hebben.
Het kan ook zijn dat je een boek gaat uitgeven van iemand of dat je met anderen een werk heeft gemaakt. Ook in die gevallen kan je deze overeenkomst gebruiken.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Overeenkomst van Overdracht Intellectuele Eigendom

  1. Olaf Morrison

    Bondig opgesteld. Fijne en handige service.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor overname BV

Voor de overname van een BV heb je een set contracten nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...