Substitutieovereenkomst

 15,00 excl. btw

Overeenkomst waarbij alle verplichtingen uit een bestaande overeenkomst worden overgedragen. Er komt een nieuwe partij in de plaats van één van de bestaande partijen. Dit kan alleen als alle betrokkenen akkoord zijn.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Substitutie

Overeenkomst waarbij verplichtingen worden overgedragen. Hiermee komt er een andere partij in de plaats van de partij die er eerst was. Dat noem je substitutie. De nieuwe partij tekent ervoor om alle verplichtingen over te nemen. Omdat een overeenkomst tussen twee partijen is, kan dit meestal niet zonder toestemming van die andere partij.

Wat moet je zelf invullen

Je moet alle gegevens van de betrokken partijen goed vermelden. Zorg ook dat duidelijk is welke overeenkomst er overgezet is.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Onderwerp van de overeenkomst;
  • Relatie overnemer – wederpartij.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij substitutie zijn minimaal drie partijen betrokken. Een van die partijen draagt zijn rechten of plichten uit een overeenkomst over aan een derde partij. Die komt dus met instemming in de plaats van de oorspronkelijke partij.

Een voorbeeld: Partij A levert iedere maand 1.000 kilo aardappelen aan partij B. Partij A verkoopt zijn bedrijf aan Partij C. Dat doet hij met een passiva/activa transactie. Partij A verkoopt dus dit contract aan partij C. Dit kan niet zonder de toestemming van Partij B. Het voordeel om het op deze manier te regelen is evident. Als Partij B akkoord gaat, dan hoeft Partij C niet opnieuw in onderhandeling over de voorwaarden van het contract. Dat blijft gelijk, alleen verandert Partij A in partij C.

Bijzondere vormen van substitutie zijn bijvoorbeeld het overzetten van een huurovereenkomst voor een bedrijf. Dit doe je met een indeplaatsstelling. Ook het overdragen van een vordering via cessie is in principe een vorm van substitutie.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Substitutieovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...