Brief Onderhandse Lening Opeisen

 0,00 excl. btw

Een lener is niet uit zichzelf overgegaan tot betaling. Daarom vraag je om de openstaande schuld direct te betalen. Deze brief kun je ook gebruiken als de lening niet op papier staat. Hiermee maak je in elk geval duidelijk dat jij van mening bent dat er direct moet worden afgelost.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Onderhandse Lening Opeisen. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Lening opeisen

Als je geld hebt uitgeleend kunnen er verschillende redenen zijn waarom iemand per direct moet terugbetalen. De meest logische is dat de betaaltermijn is verstreken. Het kan ook zo zijn dat er in de leningsovereenkomst afspraken zijn gemaakt dat het bedrag onder bepaalde voorwaarden direct opeisbaar is.

Deze brief is er om een onderhandse lening terug te vorderen. Dit is een formele stap om je geld terug te kunnen krijgen. Je hebt de keuze uit verschillende redenen. Bijv. als er niet is voldaan aan de aflossingstermijn of als de rente niet is betaald, dat de openstaande schuld dan geheel moet worden terugbetaald.

Wat moet je zelf invullen

Vul zelf het oorspronkelijke bedrag, de datum van uitlenen en het bedrag dat nu nog verschuldigd is in. Je geeft ook aan dat je het binnen 5 dagen wilt ontvangen. Als het dan niet op je bankrekening staat, geef je aan welke juridische gevolgen dat zal hebben.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Oorspronkelijke hoofdsom;
  • Datum van uitlening;
  • Huidige stand lening;
  • Reden waarom terugbetaald moet worden;
  • Aanzegging rente en kosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Uitgeleend geld moet worden terugbetaald. Soms in termijnen, soms aan het einde van de leenperiode. Als je het goed geregeld hebt dan is dat schriftelijk vastgelegd. Anders is er sprake van een mondelinge overeenkomst. Om duidelijk te maken dat wat jou betreft de lening per direct opeisbaar is, gebruik je deze voorbeeldbrief.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Onderhandse Lening Opeisen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...