Bestuurdersovereenkomst

17,95

(1 review)

Overeenkomst met de vrijwillige bestuurders van een vereniging of stichting. Hierin leg je wederzijdse afspraken vast. De bestuurder verbindt zich hiermee duidelijk met de organisatie. De regeling is een goede aanvulling op bestaande gedragscodes en zou niet mogen ontbreken in een goed georganiseerde vrijwilligersorganisatie.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Overeenkomst met bestuurslid

Lid zijn van het bestuur van een organisatie is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat is een open deur, maar hoe geef je dat vorm? Deze bestuurdersovereenkomst sluit je tussen een bestuurder en de organisatie: een vereniging of stichting. Je legt vast voor hoe lang de bestuurder zich verbindt en wat de verplichtingen over en weer zijn.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de bestuurder en die van de organisatie in. Daarnaast zijn er enkele keuzes, zoals het afspreken van een eventuele vergoeding per vergadering (vacatiegeld) en de afgesloten verzekeringen door de organisatie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Duur bestuurslidmaatschap;
  • Vertrouwelijkheid;
  • Integriteit;
  • Inspanningsverplichting;
  • Verzekeringen;
  • Toepasselijkheid Governances Codes;
  • Declaraties en/of vacatiegeld.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het bestuur van een non-profitinstelling wordt gevormd door vrijwilligers. Steeds vaker is er het besef dat hier ook afspraken over gemaakt moeten worden. Aanbevelingen staan bijvoorbeeld in de verschillende sectorgewijs vastgestelde governancecodes, bijv. die van NOC NSF of die voor de cultuursector. Bestuurders moeten integer zijn, transparant en zich daadwerkelijk inzetten. Ze verbinden zich voor een minimale termijn.

De bestuurdersovereenkomst verwijst ook naar een declaratieregeling. Daarvan is een model opgenomen op onze website, maar die kunnen jullie natuurlijk ook zelf hebben opgesteld.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Bestuurdersovereenkomst

  1. Tamara Kleine

    Jullie zijn echt de enige die een overeenkomst voor bestuursleden hebben.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor je stichting

Iedere stichting heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...