Bestuurdersovereenkomst

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Overeenkomst met bestuursleden van een vereniging of stichting. Het bestuurslid verbindt zich aan het beleid en de doelstellingen van de organisatie. Jullie leggen wederzijdse afspraken vast. Deze bestuurdersovereenkomst mag niet ontbreken in een goed georganiseerde vrijwilligersorganisatie.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Overeenkomst met bestuurslid

Lid zijn van het bestuur van een vereniging of stichting is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat is een open deur, maar hoe geef je dat vorm? Deze bestuurdersovereenkomst sluit je tussen een bestuurslid en de organisatie. Je legt vast voor hoe lang de bestuurder zich verbindt en wat de wederzijdse verplichtingen zijn.

Je kunt dit contract gebruiken voor ieder type vrijwilligersorganisatie. Denk aan een sportclub, muziekvereniging of stichting die zich inzet voor een goed doel. Wij hebben ook een vrijwilligersovereenkomst voor mensen die zich belangeloos inzetten, maar geen onderdeel uitmaken van het bestuur.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van het bestuurslid en die van de organisatie in. Daarnaast zijn er enkele keuzes, zoals het afspreken van een eventuele vergoeding per vergadering (vacatiegeld) en de afgesloten verzekeringen door de organisatie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Duur bestuurslidmaatschap;
 • Vertrouwelijkheid;
 • Integriteit;
 • Inspanningsverplichting;
 • Verzekeringen;
 • Toepasselijkheid Governances Codes;
 • Declaraties en/of vacatiegeld.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het bestuur van een non-profit organisatie wordt in de regel door vrijwilligers gevormd. Steeds vaker is er het besef dat hier schriftelijke afspraken over gemaakt moeten worden. Aanbevelingen staan o.a. in verschillende governancecodes die sectorgewijs zijn vastgesteld. Bestuurders moeten integer en transparant handelen. Ze verbinden zich voor een minimale termijn en zetten zich daadwerkelijk in.

Onze bestuurdersovereenkomst verwijst naar een declaratieregeling. Die kun je bij ons bestellen, maar die kun jullie natuurlijk ook zelf hebben opgesteld. Tot slot kun je deze modellen ook als onderdeel van onze vereniging compleet bundel of stichting compleet bundel downloaden. Met deze sets heb je in één keer alle benodigde documenten in huis.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Bestuurdersovereenkomst

 1. P. Groenhagen

  Duidelijk modelcontract zonder wazig juridisch taalgebruik.

 2. Tamara Kleine

  Jullie zijn echt de enige die een overeenkomst voor bestuursleden hebben.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Stichting Compleet Bundel
€ 50,00

Iedere stichting heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 7 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...