Koopovereenkomst Auto

Zorgeloos je tweedehands auto verkopen

 10,00 excl. btw

(1 review)

Maak afspraken over de onderlinge koop en verkoop van een tweedehands auto. Een contract is niet verplicht, maar wel verstandig. Vul de overdrachtsdatum in en noteer eventuele schade. Met deze koopovereenkomst auto voorkom je ellende achteraf.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Model koopovereenkomst auto

Twee partijen onderhandelen over een tweedehands auto (zonder tussenkomst van een dealer). Op dat moment stel je de koopprijs en overdracht van de papieren vast. Door dit op papier te zetten staat vast wanneer de auto wordt geleverd en voor wiens rekening de autoverzekering is tot dat moment. Lees ook ons artikel over waar je op moet letten bij de kilometerstand. Wij hebben overigens een aparte koopovereenkomst motor.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de koper en verkoper in. Benoem ook de kenmerken, zoals merk, type, bouwjaar etc. Deze velden worden duidelijk aangegeven. Belangrijk is hoe en wanneer het eigendom overgaat op de nieuwe eigenaar. Als er schade of gebreken zijn, noteer ze dan. Dan kun je er achteraf niet mee geconfronteerd worden.

Samenvatting

Bepalingen over:

  • Prijs;
  • Datum;
  • Autogegevens;
  • Risico en verzekeringen;
  • Gebreken en garanties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Ook bij een tweedehands auto is een ondertekend contract belangrijk. Op zich is de koop gesloten zodra koper en verkoper het eens zijn. Voordeel van een schriftelijke koopovereenkomst auto is dat alle details ook op papier staan.

Er zijn juridische zaken die je moet regelen, bijvoorbeeld als de auto niet direct wordt overgedragen. Voor wiens risico is de schade die na de koop ontstaat? Ook is belangrijk dat je de gereden kilometers opneemt. Heeft de verkoper nog andere zaken beloofd of gezegd? Zet die dan ook papier.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Koopovereenkomst Auto

  1. Dominic Leedekerken

    Helemaal super.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...