Procuratieregeling

Doorlopende volmacht aan werknemers

 15,00 excl. btw

Met een procuratieregeling geef je bepaalde werknemers binnen je organisatie een volmacht. Hiermee mogen zij specifieke handelingen verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van bepaalde besluiten, ondertekenen van contracten of een max. bedrag aan betalingen doen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Procuratieregeling voorbeeld

Deze procuratieregeling gebruik je voor het verstrekken van doorlopende volmachten binnen een organisatie. Hiermee geef je werknemers in specifieke functies de bevoegdheid te handelen namens de bestuurder(s). Je kunt dit uitgewerkte voorbeeld gebruiken voor een bv, nv of stichting. Controleer eerst of het conform de statuten is toegestaan om procuratiehouders aan te wijzen.

Op basis van deze regeling kun je met dit formulier een gevolmachtigde bij de Kamer van Koophandel inschrijven. Zo kunnen derden zien wie namens jouw organisatie tekenbevoegd is. Vaak wordt een procuratieregeling ook op de bedrijfswebsite gepubliceerd.

Procuratie betekenis

Een procuratie is een schriftelijke volmacht om namens het bestuur van een organisatie te mogen handelen. Zo’n volmacht kan doorlopend, maar ook eenmalig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ondertekenen van huurcontracten, het inkopen van goederen, het afsluiten van abonnementen of het betalen van facturen.

Als een organisatie groter wordt kan de directeur-bestuurder niet meer overal een krabbel op zetten. Het is dan verstandig om bijvoorbeeld de secretaresse doorlopend te machtigen om kleine inkopen te doen tot bijvoorbeeld €500,-. Verder kun je bijvoorbeeld alle teamleiders toestemming geven om contracten aan te gaan en akkoord te geven op het betalen van facturen tot €10.000,-.

Wat moet je zelf invullen

Ons model onderscheidt een volledige en beperkte procuratie. Je kunt zelf de beperkingen opnemen en omschrijven. Op basis van het voorbeeld kun je ook nog andere categorieën toevoegen. Het verlenen van procuratie vindt plaats op basis van functie en niet op persoonlijke titel. Vergeet niet dat alle bestuurders het besluit moeten ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Bevoegdheid tot nemen van besluit;
  • Omvang van de volmacht;
  • Datum van ingang van de regeling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Voor externe werking in het handelsverkeer moet de procuratieregeling ingeschreven worden in het Handelsregister. Dat gebeurt met Formulier 13 – Gevolmachtigde en die kun je hier downloaden. Voor elke procuratiehouder vul je een apart formulier in. Overigens is inschrijving niet verplicht.

Tot slot: deze procuratieregeling kun je ook als onderdeel van onze BV Compleet Bundel of Stichting Compleet Bundel downloaden. Met deze pakketten heb je alle juridisch noodzakelijke modellen direct in huis.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Procuratieregeling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

BV Compleet Bundel
€ 125,00

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 14 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht...