Arbeidsovereenkomst Vervanging bij Ziekte of Zwangerschap

Contract voor tijdelijke vervanging bij afwezigheid

 15,00 excl. btw

(1 review)

Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor vervanging tijdens ziekte, zwangerschap of ouderschapsverlof. Hiermee neem je een medewerker aan waarvan het contract afloopt als de ander weer aan het werk gaat. Perfect om tijdelijk iemand te vervangen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Tijdelijke vervanging bij afwezigheid

Een werkgever heeft een werknemer die langdurig ziek is, met zwangerschapsverlof gaat of ouderschapsverlof aanvraagt. De werkgever wil de betrokken werknemer vervangen. Dat doe je met dit tijdelijke contract.

De tijdelijkheid is namelijk gekoppeld aan duur van de afwezigheid. Als de betrokken werknemer terugkeert, eindigt dit contract. Dit voorbeeld kan erbovenop ook een einddatum hebben, bijv. van twee jaar. Op dat moment kan het contract van de zieke werknemer opgezegd worden.

Wat moet je zelf invullen

Alle feitelijke zaken, zoals de gegevens van de werknemer die wordt vervangen. Ook vul je natuurlijk de functie, beloning en werklocatie in.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Duur;
  • Aantal uren per week;
  • Plek van de werkzaamheden;
  • Beloning;
  • AVG bepalingen;
  • Collectieve regelingen.

Context

Een werkgever mag een zieke of een zwangere werknemer niet ontslaan. Dat valt onder het ontslagverbod. De werkgever heeft een doorbetalingsverplichting voor een deel van het loon. Meestal is die verplichting verzekerd. De werkgever kan dan gedurende de periode dat de werknemer afwezig is deze vervangen. Die vervanging moet dan tijdelijk zijn. Anders heb je aan het einde twee medewerkers voor dezelfde functie.

Een arbeidsovereenkomst kan aan verschillende vormen van tijdelijkheid gekoppeld zijn, zolang maar voor beide partijen duidelijk is wanneer die situatie is bereikt. In dit geval loopt de overeenkomst tot de zieke of zwangere medewerker weer aan de slag gaat. Lees ook onze uitgebreide handleiding hoe je om kan en moet gaan met een langdurig zieke werknemer.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Arbeidsovereenkomst Vervanging bij Ziekte of Zwangerschap

  1. D.R.

    Ik ben werkgever en was op zoek naar een arbeidsovereenkomst in deze specifieke situatie. Er ging alleen wat fout in mailverzending, maar dat was binnen 1 dag opgelost.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...