Arbeidsovereenkomst Directeur Vereniging

Bezoldigd bestuurder in dienst van een vereniging

 25,00 excl. btw

(1 review)

Ook een vereniging kan personeel hebben, waaronder een directeur. De arbeidsovereenkomst met een directeur is altijd bijzonder. Hiermee regel je namelijk ook de bevoegdheden van die directeur. Dit contract heeft zich in de praktijk ruim bewezen en is erg praktisch.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Directeur vereniging

Arbeidsovereenkomst tussen een vereniging en een directeur van deze vereniging. In deze arbeidsovereenkomst worden alle aspecten geregeld inclusief de bijzondere aspecten voor een directeur. De overeenkomst sluit je met het verenigingsbestuur, die voor een dergelijk besluit toestemming nodig heeft van de algemene vergadering.

Wat moet je zelf invullen

De overeenkomst is redelijk uitgebreid, je kunt dus bepalingen schrappen. Zo is er sprake van een vergoeding voor pensioen en andere zaken. Je kunt die artikelen verwijderen.

Je moet als bestuur ook goed nadenken over de bevoegdheden van de directeur. In dit model kan de directeur zelf het personeelsbeleid voeren. Ook kan hij de vereniging vertegenwoordigen naar buiten en verbinden tot een bepaald maximum.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Vertegenwoordigingsbevoegdheid;
 • Bijwonen bestuursvergadering;
 • Personeelsbeleid;
 • Beoordeling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Dat een vereniging een non-profit instelling is zegt niets over de vraag of ze geen personeel kan hebben. Voor de directeur van een vereniging is een aparte arbeidsovereenkomst. Hierin geeft het bestuur ook aan welke bevoegdheden de directeur vereniging heeft. Voor andere arbeidsovereenkomsten van de vereniging met het personeel kun je de normale modellen van onze site gebruiken. Om een verenigingsdirecteur aan te stellen met er een besluit zijn van de algemene vergadering. Dat noem je een aanstellingsbesluit.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Bestemd voor

Vereniging

Reviews

1 review voor Arbeidsovereenkomst Directeur Vereniging

 1. 59891b06e3957c35c6ed61d64d4ab1bc? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Claire Veldhuis

  Twee typefouten gevonden. Dit moet niet kunnen in een arbeidscontract vind ik.

  Reactie: Beste Claire, daar heb je gelijk in. Ik heb ze er meteen uitgehaald en je de laatste versie gemaild. Excuses voor het ongemak.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 8 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...