Betalingsherinnering

Eerste aanmaning debiteur

 2,00 excl. btw

Een betalingsherinnering nadat een rekening niet is betaald. Hierin geef je aan dat de betaaltermijn is verstreken. Je vraagt om directe betaling, maar uiterlijk binnen 14 dagen. Je hoopt dat het een vergissing was en houdt de relatie goed. Deze brief is de eerste stap om je geld te incasseren.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Herinnering factuur voorbeeld

Jouw rekening is niet op tijd betaald. Je moet dus een betalingsherinnering sturen. Dit wordt ook wel een aanmaning genoemd. Bij deze eerste herinnering ben je nog voorzichtig, want misschien is er iets mis gegaan. Jouw debiteur is immers mogelijk nog klant in de toekomst.

Voordat je buitengerechtelijke incassokosten, of wettelijke rente in rekening mag brengen moet je op grond van de wet iemand eerst formeel aanmanen. Dat doe je op basis van onze tweede aanmaningsbrief.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk verwijzen naar de eerste factuur die je hebt verzonden. Stel een duidelijke termijn waarop het geld op je rekening moet staan. Normaal gesproken is dat twee weken.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Formele in gebreke stelling;
  • Overzicht te betalen bedragen;
  • Aankondiging incassokosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In Nederland is het gebruikelijk om eerst een betalingsherinnering te verzenden. Dat is niet verplicht. Het doel van een eerste herinnering is dat je de andere partij attendeert op het niet betalen. Niet iedere wanbetaler doet dat met opzet. Je wilt de handelsrelatie graag goed houden.

Deze eerste herinneringsbrief is vriendelijk van toon en biedt de uitweg van een vergissing. Daarna kun je een tweede brief sturen. Die laatste is noodzakelijk om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te kunnen brengen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betalingsherinnering” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Debiteuren Compleet Bundel
€ 25,00

Voor een facturatieproces heb je goede brieven nodig. Download onze bundel met 8 modelbrieven, zodat je het in één keer goed geregeld hebt.

Vaak samen gekocht...