Aanmaningsbrief

Tweede aanmaning debiteur

 2,00 excl. btw

Aanmaningsbrief met een laatste termijn. Je hebt iets geleverd op rekening en de factuur is nog steeds niet betaald. Je hebt al een herinnering gestuurd. Dat had ook geen effect. Deze brief is minder vriendelijk van toon zonder dat je de handelsrelatie verstoort.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Tweede aanmaning

Je factuur is niet betaald, ondanks een eerste betalingsherinnering. Een tweede aanmaning is noodzakelijk. Na een eerste herinnering ontving je nog geen betaling. Je ontving ook geen reactie dat er iets mis was met de factuur of de levering. Nu kun je er wel van uit gaan dat er geen vergissing meer in het spel is.

Je zet een wat steviger toon in. Met deze brief stel je de debiteur een laatste termijn van 3 dagen om alsnog te betalen. Je kondigt ook aan dat er rente en kosten verschuldigd zullen zijn als er niet snel wordt betaald.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk aangeven dat het de tweede aanmaning is. Daarbij verwijs je dus naar de oorspronkelijke factuur en naar de vorige brief. Dit is van belang om in een volgende stap duidelijk te maken dat er geen vergissing mogelijk is. Als er meer facturen open staan voeg ze dan direct samen in deze tweede aanmaning.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Overzicht openstaande post(en);
  • Verzoek binnen drie dagen te betalen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Na een eerste vriendelijke herinnering kun je besluiten tot een formele aanmaningsbrief. Die laatste is noodzakelijk om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te kunnen brengen. Lees ons stappenplan vordering betaald krijgen met informatie over het debiteurenproces.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aanmaningsbrief” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Debiteuren Compleet Bundel
€ 25,00

Voor een facturatieproces heb je goede brieven nodig. Download onze bundel met 8 modelbrieven, zodat je het in één keer goed geregeld hebt.

Vaak samen gekocht...