Brief aan Werkgever Protest tegen Schorsing

 0,00 excl. btw

Je bent geschorst door je werkgever. Daar ben je het niet mee eens. Jij protesteert schriftelijk en geeft aan direct weer aan het werk te willen. Doe het snel, want een schorsing staat slecht in je personeelsdossier.

Slim en snel geregeld.

Modelbrief paars 3

Gratis Brief aan Werkgever Protest tegen Schorsing. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Protest tegen schorsing

Je bent geschorst van je werk. Dat is vervelend, want vaak is dat het begin van een ontslagprocedure. In ieder geval komt een schorsing in je personeelsdossier. Je bent het er niet mee eens en vraagt om het besluit in te trekken. Je vraagt ook om doorbetaling van loon en toeslagen. Verder bied je aan om direct weer te komen werken. Dat is heel belangrijk, daarmee laat je zien dat jij wat jou betreft beschikbaar bent voor arbeid.

Een belangrijk argument dat je eventueel kunt aanvoeren, is dat je niet gehoord bent bij het nemen van het besluit. De werkgever moet je in de gelegenheid hebben gesteld jouw kant van het verhaal te vertellen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf motiveren waarom je het niet eens bent met het besluit. Je kunt dat op de inhoud doen of op de hoogte van de straf. Er zijn ook lichtere straffen mogelijk, zoals een berisping.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Protest tegen schorsing;
  • Verzoek doorbetaling loon en toeslagen;
  • Aanbod te komen werken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Schorsing is een disciplinaire straf. De werkgever moet een dringende reden hebben om de werknemer te schorsen. Schorsen is iets anders dan op non-actief stellen. Bij schorsing worden geen toeslagen en dergelijke meer betaald. De periode van de schorsing kan de werkgever gebruiken om het ontslag verder te onderbouwen. Er moet een goede grond zijn. Ook moet jij verplicht worden gehoord.

Als werknemer kun je het niet eens zijn met de procedure of het besluit. Om je salaris claim te waarborgen bied je direct aan weer te komen werken. Je staat sterker als er geen mogelijkheid tot schorsing in je CAO of arbeidsovereenkomst is opgenomen. Dit staat er vaak niet in. Noem het dan zeker als reden in je brief.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werkgever Protest tegen Schorsing” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...