Brief aan Werknemer Ontslag Wegens Pensioen

Opzeggen arbeidsovereenkomst vanwege pensioenleeftijd

 2,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Ontslagbrief die je aan een werknemer stuurt die zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Je geeft als werkgever aan dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Deze brief is nodig, omdat de pensioenleeftijd voor iedereen verschillend is. Hiermee geef je duidelijkheid.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Ontslag bij pensioen

Als werkgever geef je aan dat het dienstverband stopt wegens het bereiken van de pensioenleeftijd. Deze brief is er om onduidelijkheid over de einddatum te voorkomen. Je maakt duidelijk dat op basis van de cao of arbeidsovereenkomst het pensioen op een bepaalde datum ingaat. Meestal is dat op de verjaardag van de werknemer of aan het begin van een maand.

Je geeft ook aan dat er voor afronding van openstaande betalingen wordt gezorgd, zoals vakantiegeld. Eventuele eigendommen van het bedrijf, die in het bezit van de werknemer zijn, moeten worden ingeleverd. Deze voorbeeldbrief is vriendelijk en tegelijk duidelijk van toon.

Wat moet je zelf regelen in de brief

Vul de datum van het bereiken van de pensioenleeftijd en de persoonsgegevens van de werknemer in. Je verwijst naar de cao of arbeidsovereenkomst waarin is bepaald dat het dienstverband van rechtswege eindigt wanneer de werknemer de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Vaststelling dat arbeidsovereenkomst wordt beëindigd;
  • Datum van laatste werkdag;
  • Wijze van betaling loon en andere vergoedingen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Arbeidsovereenkomsten eindigen meestal van rechtswege bij het bereiken van de pensioenleeftijd, omdat in de cao of de overeenkomst een dergelijke bepaling is opgenomen. Is dat niet het geval? Dan is een apart ontslag verplicht. Let op: dan heb je een ontslagvergunning nodig.

Voor de duidelijkheid kan in alle gevallen een brief zeker geen kwaad. Zo kan er onduidelijkheid zijn over wanneer die leeftijd wordt bereikt. Ook kan onduidelijkheid bestaan over het eindigen van rechtswege. Zeker sinds de nieuwe wetgeving over het ontslagrecht is een extra brief geen overbodige luxe. Bovendien is door de Wet verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd niet voor iedereen de pensioenleeftijd gelijk.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 beoordeling voor Brief aan Werknemer Ontslag Wegens Pensioen

  1. P. Gamelkoorn

    Deze website heeft veel brieven die ons als werkgever veel tijd en kosten besparen. Als vaste klant kunnen wij ze aanbevelen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...