Brief Eerste Aanmaning Debiteur

 1,00 excl. btw

Een eerste aanmaning nadat een rekening niet is betaald. Hierin geef je aan dat de betaaltermijn is verstreken. Je vraagt om directe betaling, maar uiterlijk binnen een termijn. Je hoopt dat het een vergissing was en houdt de relatie goed. Deze brief is de eerste stap om je geld te incasseren.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Eerste aanmaning

Jouw rekening is niet op tijd betaald. Je moet dus aanmanen. Bij de eerste aanmaning ben je nog een beetje voorzichtig, mogelijk is er iets mis gegaan. Jouw debiteur is immers mogelijk nog klant in de toekomst.

Voordat je buitengerechtelijke incassokosten, of wettelijke rente in rekening mag brengen moet je op grond van de wet eerst iemand formeel aanmanen. Voor particulieren moet je altijd een eerste extra betaaltermijn van veertien dagen verschaffen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk verwijzen naar de eerste factuur die je hebt verzonden. Stel een duidelijk termijn, waarop het geld op je rekening moet staan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Formele in gebreke stelling;
  • Overzicht te betalen bedragen;
  • Aankondiging incassokosten.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Niet iedere factuur wordt correct op tijd betaald. Het is echter in Nederland gebruikelijk om eerst een herinnering te verzenden. Dat is niet verplicht. Het doel van de eerste aanmaning is dat je de andere partij attendeert op het niet betalen. Niet iedere wanbetaler doet dat met opzet. Je wilt natuurlijk ook de handelsrelatie goed houden.

De eerste aanmaning is vriendelijk en biedt de uitweg van een vergissing. Na deze brief kun je besluiten tot een tweede aanmaning of een formele aanmaning. Die laatste is noodzakelijk om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te kunnen brengen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Eerste Aanmaning Debiteur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...