Formulier Toestemming Medewerkers Gebruik Beeldmateriaal

6,95

Modelformulier om medewerkers toestemming te laten geven voor gebruik van beeld en geluid. Verplicht door de AVG. Je kan geen foto’s of filmpjes van medewerkers gebruiken voor een bedrijfspresentatie. Daarvoor het je nadrukkelijke toestemming nodig. Die geven medewerkers met dit eenvoudige formulier.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Toestemming medewerker

Een modelformulier waarmee medewerkers toestemming kunnen geven aan de organisatie waar zij werken om beeld en geluidmateriaal te plaatsen. Het bedrijf of instelling maakt soms foto’s of films die ze gebruiken voor de website of andere publiciteit. Op grond van de AVG moeten medewerkers expliciet instemmen met het gebruik. Afbeeldingen moet je beschouwen als persoonsgegevens. De medewerkers kunnen die toestemming ook intrekken.

Wat je zelf moet opnemen

Je geeft de naam van de organisatie op. Het kan verstandig zijn om hier verschillende organisaties te vermelden, als er bijvoorbeeld verschillende BV’s zijn. Ook moet je aangeven op welke manier je de formulieren retour wilt ontvangen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • naam medewerker;
  • naam organisatie;
  • expliciete toestemming per onderdeel;
  • ondertekening.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De AVG, de privacywetgeving verbiedt het om beeld en geluidmateriaal van medewerkers te gebruiken. Je kan niet zomaar beelden verwerken in je eigen website of bedrijfspresentatie. De medewerkers moeten zelfs expliciet instemmen met het gebruik van hun foto. Die toestemming geven ze met dit standaard formulier.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Formulier Toestemming Medewerkers Gebruik Beeldmateriaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor AVG

Om aan de wetgeving te voldoen heb je verklaringen en regelingen nodig. Wij hebben een set van 6 documenten samengesteld. Maak je website vandaag nog AVG proof.

Vaak samen gekocht met...