Dagvaarding Incassogeding

 24,95

Een complete dagvaarding waarmee je zelf een incassozaak kunt starten. Deze gebruik je als laatste stap in je incassoproces. Er is geen sprake van een conflict over de overeenkomst. Jij hebt geleverd wat er verwacht werd. Je krijgt niet betaald, ook niet na diverse aanmaningen. Dan is de laatste stap naar de kantonrechter. Dat doe je met deze dagvaarding.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Dagvaarding incassogeding

Een dagvaarding waarmee je zelf een incassozaak kunt starten. In de meeste incassozaken is geen sprake van tegenspraak. De debiteur heeft geen inhoudelijke reden om niet te betalen. Dat wil zeggen de factuur is niet betaald omdat er inhoudelijke problemen waren bij de overeenkomst. Er is dus gewoon sprake van wanbetaling, in het algemeen omdat de andere partij geen geld heeft. Of te weinig geld en dus keuzes maakt welke rekeningen er wel en niet betaald gaan worden. Die partijen komen meestal ook niet naar het incassogeding. Zij worden dan bij verstek veroordeeld. De gang langs de rechter is om een zogeheten executoriale titel te krijgen op je vordering.

Wat je zelf moet regelen in dit document

Dit is een complete dagvaarding, je moet nog wel zelf een aantal zaken invullen en toevoegen. Belangrijk is dat de juiste gegevens van de partijen erin staan. De grond van de overeenkomst, algemene voorwaarden, factuur en bewijs van aanmaningen en aankondiging van rente en kosten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • gegevens eiser;
  • gegevens gedaagde;
  • onderbouwing vordering;
  • aanbod verder bewijs;
  • verzoek veroordeling tot betaling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Procedures tot € 25.000 kun je zonder advocaat zelf starten. Een incassogeding loopt bij de kantonrechter, die bevoegd is. Als je deze dagvaarding hebt opgesteld kun je die door iedere deurwaarder laten uitbrengen.
Je kunt deze dagvaarding ook eerst zelf opstellen en nog aan de debiteur zenden met een laatste verzoek tot betaling.
Er zijn veel manieren om zelf de wettelijke rente en incassokosten te berekenen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Dagvaarding Incassogeding” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...